Передплата 2024 «Добра кухня»

Воїни ЗСУ привезли у зоопарк врятованих совенят

Природоохоронці поставили птахів на крило і відпустили на волю

На цьому знімку в руках директора Одеського зоопарку Ігоря Бєлякова ви бачите вухату сову. А ще кілька місяців тому вона і двоє її братів-сестричок були безпомічними, беззахисними пташенятами. Якби не українські воїни, про цих симпатяг можна було б говорити у минулому часі.

Після однієї з ворожих ракетних атак по Одещи­ні лісове урочище перетворилося на голі стовбу­ри. Серед повалених вибухами дерев воїни 35-ої Окремої бригади морської піхоти ім. контрадмі­рала Михайла Остроградського знайшли неміч­них жовторотиків. Попри свою велику зайнятість, хлопці знайшли час приїхати у зоопарк і переда­ли знахідку у дбайливі руки тамтешніх працівни­ків. Вони й розпізнали у пухнастих малятах дитин­чат вухатої сови (їхня мама, мабуть, загинула).

За роботу відразу взялися ветеринари: обсте­жили пташенят, нагодували спеціальним кормом, знайшли для них затишне місце. Одного із малю­ків назвали на честь загиблого побратима з по­зивним «Стіч». Совенята підросли, і коли вони вже навчилися самостійно добувати собі корм, їх ви­пустили у дику природу.

Розповідаючи цю історію, директор зоопар­ку на завершення сказав: «Слава нашим україн­ським воїнам, які захищають нашу державу, наш народ, нашу природу!».

Схожі новини