Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Урятували дятла від теплового удару

Літо на своєму фініші припікає. Його щедрість стає справжнім випробуванням не лише для людей, а й для їхніх братів менших. Дехто з тварин не витримує високих температур і у буквальному сенсі слова опускає крила…

Якби дятел умів говорити, то подякував би своїм рятівникам.
Якби дятел умів говорити, то подякував би своїм рятівникам.

Теплового удару зазнав посеред дня і цей дятел, що живе у львівських парках. Сонце так припекло його червону голівку, що знесилений птах, непритомніючи, упав на бруківку. Там його і підібрали любителі природи. Утворили над його маківкою штучну тінь, облили водичкою, дали напитися з долоні. Знеможена пташина прийшла до тями, вдячним поглядом подивилася на рятівників, перевела дух — і полетіла. Напевно, тепер буде обачнішою. Наступного разу, коли припікатиме, перерве свій промисел під немилосердним сонцем і сховається від гарячих променів у прохолодне дупло…

На пригоду з непритомним дятлом, якому не дали загинути добрі люди, відреагували користувачі соцмереж. Ірина Годованець написала: «Позавчора те саме я мала з голубом на підвіконні. Але він випив води, трохи посидів — і полетів».

Своя історія в Оксани Шевченко: «А ми так їжачка рятували, який нерухомо лежав на стежині. Відливали, потім поставили поруч блюдце з водою. Полежав, потім попив — і побіг собі».

А от Жанна Кратинова принагідно дала пораду, як діяти нам, людям, у подібних екстремальних ситуаціях. «Треба повсюдно наливати воду в мисочки — так, як роблять це у Європі» — каже вона.

Подбайте про своїх домашніх тварин і ви. Не гуляйте із собаками за аномальних температур. Їдете з ними у транспорті - запасіться водою. Для відпочинку підготуйте песикам місце у затінку. У жодному разі, ідучи у справах, не замикайте їх у розпеченому салоні авто — від зневоднення ваші улюбленці можуть загинути.

Схожі новини