Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Анна-Марія — приклад для нас усіх, для України та світу!»

Відомий співак Дзідзьо здійснив мрію маленької незрячої волонтерки

Фото зі соцмереж Михайла Хоми
Фото зі соцмереж Михайла Хоми

Про неймовірно талановиту незрячу дівчинку Анну-Марію Герман «ВЗ» уже писав: дитина співає у храмах, а зібрані від виступу кошти віддає на потреби нашої армії. На сьогодні зібрала понад 1,7 мільйона гривень! Була у дитини мрія: зустрітися і сфотографуватися з улюбленцем дітвори Дзідзьом. Хлопці з передової, яким допомагає маленька волонтерка, надіслали Михайлові Хомі цю інформацію.

Дзідзьо не лише приїхав до Львова на зустріч з Анною-Марією у день її народження, який припав на неділю, 9 липня, а й записав з обдарованою дівчин­кою на студії пісню «Ліхтарики». «Скажу вам одне, — написав під фотографією у соцмережах Михайло Хома, — Анна-Марія — неймовірна! Приклад для нас усіх, для України та світу! Підтримайте цю дівчинку своїми побажаннями та подякою за її щире серце та волонтерську роботу».

А як усе далі відбувалося, Анна-Марія розповіла журналістці «ВЗ».

— Ми саме з мамою їхали у маршрутці, як у мами задзвонив телефон. Чоловічий голос каже: «Доброго дня. Я — Михайло Хома». Я почула й на всю маршрут­шку як закричала: «Дзідзьо! Дзідзьо!». Мама з ним домовилася про зустріч у неділю, якраз на мій день народження, 9 липня. Дзідзьо скинув мамі пісню «Ліхтарики», яку він з продюсером Сергієм Безухом вирішив мені подарувати. Я повинна була вивчити її за кілька днів.

— Чи запитував Дзідзьо, який подарунок ти б хотіла отримати на свій день народження, окрім зустрічі і фотографії з ним?

— Аякже! Розповіла йому, що завжди мріяла мати іграшковий візок для ляльки, як у дорослих, щоб обов’язково відкидався «дашок». Ми домовилися зу­стрітися у центрі біля старого ЦУМу. Чекаємо його на зупинці, аж раптом з іншого боку чуємо, як кричать діти: «Дзідзьо! Дзідзьо!». Усі біжать фотографувати­ся. А він стоїть з величезним букетом соняшників. Коли ми з мамою підійшли, він мене привітав цим бу­кетом, посадив до себе у машину, і ми поїхали на сту­дію записувати подаровану мені пісню «Ліхтарики».

За словами мами маленької волонтерки — пані На­талі, Михайло Хома розпитував Анну-Марію про все на світі - про здоров’я, навчання, пісні, які любить співати, мрії… «Вони у студії 5 годин записували „Ліх­тарики“. Я бачила, що Анна-Марія вже дуже втоми­лася, але вона навіть не подавала вигляду, бо поруч була її мрія — Дзідзьо!», — каже пані Наталя.

А потім ми знову сіли у його машину і поїхали у су­пермаркет, — продовжує Анна-Марія. — На другому поверсі в іграшковому магазині Дзідзьо сказав, щоб я вибрала такий візок, який тільки захочу. Я вибра­ла. А він каже: «Але ж порожній візок не може бути. Давай вибирай ще ляльку до нього». Я вибрала ще дуже гарну велику ляльку. А Дзідзьо жартує: «Але ж два подарунки негарно дарувати. Я тобі ще третій подарую». І купив мені маленький білий рояль з мі­крофоном. А потім на таксі відправив нас додому.

На прощання Михайло Хома розповів Анні-Марії про свою мрію: має намір знімати новий кліп, у якому він заспіває разом з Анною-Марією.

Схожі новини