Передплата 2024 ВЗ

Італійка крутила педалі, аби підтримати Україну

За 20 днів 62-річна професорка Лаура Мореллі подолала ровером 2 тисячі 100 кілометрів — аби дістатися з Мілана до Львова

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Наше місто відвідала італійська професорка Лаура Мореллі, яка здійснила велопробіг за маршрутом Мілан — Львів. За 20 днів, із 7 по 27 травня, 62-річна викладачка подолала ровером 2100 км. Мета унікального велопробігу — нагадати світові, що в Україні триває кривава війна.

Професорка приватно­го університету Suor Orsola Benincasa (Неа­поль) Лаура Мореллі є також велосипедисткою-аматоркою. Італійка, що дуже переймаєть­ся трагічними подіями в нашій державі, вирішила кинути собі виклик: як присвяту Україні та її народові проїхати від Мілана до Львова велосипедом.

Велопробіг проходив шля­хами Італії, Австрії, Чехії, Поль­щі й України. Дорогою пані Ла­ура зупинялася, зокрема, в українців, які живуть у Європі. Під час поїздки італійка зніма­ла відео і розмовляла з людь­ми у різних країнах про війну в Україні. Після велопробігу Лау­ра Мореллі планує змонтувати про свою акцію документаль­ний фільм. Головна мета — на­гадати Європі й цілому світу, що війна в Україні триває. Адже дехто на Заході уже почав про це забувати…

Від прикордонного пункту пропуску «Шегині» й до центру міста Лева відважну італійку су­проводжували вихованці відді­лення велосипедного спорту комунального закладу «Дитя­чо-юнацька спортивна школа імені Георгія Прокопенка». А на площі Ринок пані Мореллі зу­стрів міський голова Львова Андрій Садовий, який вручив мандрівниці ювілейну монету на честь короля Данила.

Співорганізаторкою вело­пробігу Лаури Мореллі стала Національна організація скау­тів України.

Схожі новини