Передплата 2024 «Добра кухня»

«Я все зробила правильно»

13-річна українська співачка Софія Самолюк своїм вчинком приголомшила увесь світ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

3 травня в Італії відбувся фестиваль Sanremo Junior. Серед учасників була заявлена українка — 13-річна співачка з Києва Софія Самолюк. Але дівчина відмовилася виступати на одній сцені з учасником з росії. Про це розповідають представники юної співачки.

Киянка Софія Самолюк у 2021 році стала переможницею фестивалю «Чорноморські ігри», що відбувся у Скадовську Херсонської області. Тоді 11-річна виконавиця здобула перемогу у категорії «Вокалістки 11−13 років». А вже наступного року дівчинка отримала Гран-прі дитячого фестивалю United Kids у Болгарії у віковій категорії 13−14 років.

Конкурс Sanremo Junior відбувається в Італії під егідою міжнародної організації ЮНІСЕФ — Дитячого фонду ООН. Мета цієї організації - захист прав та інтересів дітей.

Софія Самолюк була неприємно вражена, коли 3 травня на афіші поруч з іншими учасниками конкурсу з’явилося фото представника росії Кіріла Єжова.

Софія репетирувала свій номер, тож ніхто навіть не запідозрив, яким чином 13-річна дитина вирішила привернути увагу не лише організаторів і журі конкурсу, а й усіх присутніх. Замість вокального номера Софія виступила зі зверненням та вказала на неприпустимість допуску на міжнародну арену представників країни-агресора. «Я вирішила, що не можу співати сьогодні. Я дізналася про учасника з росії - країни, яка вже вбила понад 500 українських дітей. Тому я не можу співати на одній сцені з представником країни-терориста. Дякую всім за розуміння, я вірю, що наступного року представника цієї країни не буде. Будь ласка, підтримуйте Україну», — сказала зі сцени українська конкурсантка.

За словами Софії Самолюк, після її гучної промови зі сцени про державу-терористку росію, багато глядачів у залі підтримали її. А от організатори взагалі нічого не сказали артистці.

— До мене підходило багато учасників та гостей з зали. Організатори ніяк не відреагували зовсім. Музиканти, всі в залі були приголомшені. Мені казали багато слів підтримки. Організатори досі нічого не сказали, ніяк не вибачилися. Зовсім нічого", — каже Софія.

Дівчинка також розповіла, що коли дізналася, що в конкурсі візьме участь росіянин, то і оком не зморгнула. За її словами, вона навмисне відвідувала всі репетиції, аби потім мати змогу вийти на сцену і сказати все, що думає про рф: «Я спеціально удавала, щоб ніхто нічого не зрозумів. Я брала участь у всіх репетиціях, все робила, як і всі учасники. Перед виходом я сховала листочок з промовою собі в рукав піджака. Після розмови з організаторами, які зовсім не хотіли нічого слухати… Ми ж підійшли і сказали, що не має так бути. Не може росія брати участь у світовому фестивалі. Нам сказали, що діти тут ні до чого, музика ні до чого, просто йдіть та не заважайте. Я хвилювалася, щоб у мене не забрали мою промову. Навіть думала, що мені можуть вимкнути мікрофон», — каже юна співачка.

Софія каже, що вона не жалкує про свій вчинок і після безлічі слів підтримки зайвий раз переконалася, що все зробила правильно.

Схожі новини