Передплата 2024 «Добрий господар»

Дефіле на фоні ракет

У Львові відбувся благодійний показ юних дизайнерів-модельєрів

У Львові відбувся Fashion показ моди «Вернісаж дизайнерів-модельєрів». У ньому взяли участь діти, підлітки та студенти. Допомагали їм у цьому відомі дизайнери. Мета заходу — допомога Збройним Силам України.

Захід провели Установа дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Галицького району, спільно з коледжем індустрії моди. «Діти — не лише третина населення України, але й наше майбутнє!» — наголосила директорка УДЮМК Олена Горпинюк. Також колекції одягу представив Львівський фаховий коледж індустрії моди Київського національного університету технологій та дизайну, з яким співпрацюють дитячі клуби понад три роки. Діти, які займаються дизайном одягу у гуртках, мають змогу продовжити своє фахове навчання у коледжі. Цьому сприяє Оксана Ходань — керівник «Театру моди», засновниця Всеукраїнського проєкту «Битва модельєрів».

Одну з колекцій представила відома дизайнерка одягу, вихованка Львівського коледжу індустрії моди Любов Криса. Вона прийшла підтримати юних моделей та дизайнерів разом з іншими законодавцями сучасної моди.

«Діти не лише мають мету показати себе на заході, а також збирають гроші на потреби ЗСУ», — зазначив присутній на показі меценат і його партнер Ростислав Пшемінський. Заняття у гуртках юних модельєрів «СмАрт-Клуб», а також «Школа дефіле і позування», у якому дівчат і хлопців навчає професійна модель Лілія Буйна, безкоштовні. Діти від 4 до 18 років займаються у модернізованих приміщеннях клубів та опановують навички у професійних сферах.

Більшість хлопців та дівчат вийшли на подіум уперше. Разом із юними моделями на подіумі дефілювали батьки, які відчули себе причетними до фешн-шоу.

Частина дітей також представляла колекції Любові Криси та ще одного дизайнерського бренду, що спеціалізується на пошитті спортивних костюмів. Їхні моделі охочі могли придбати після показу. Діти з гуртка дизайнерів також надали перевагу стилю одягу, який можна носити не лише на подіумі, а й у повсякденному житті.

Переважали колекції у патріотичному стилі.

Захід розпочали з урочистого виносу державного прапора. Відповідним був і музичний супровід.

«Моя дочка почала навчання у Школі дефіле та позування восени. Колись я мріяла стати моделлю, але боялася публічних виступів. Тим паче виходити на подіум. Тому охоче віддала дитину навчатися. У житті вона — дуже сором’язлива. Тішуся, що тепер не боїться виступати перед великою аудиторією. За короткий термін, почала вправно позувати та ходити. Пишаюся тим, що взяла участь у професійному показі. Я мала нагоду вийти на подіум разом із нею — це був цікавий досвід!» — ділиться Соломія, мама першокласниці Софійки.

Біля стенда були виставлені три ракети, які прилетіли зі сторони «сусіда» на наші землі (Кремінна-Ямпіль). Шматок сучасної історії потрапив на захід, завдяки 103 львівської бригади. Їх виставили на аукціон й придбали для музею.

Схожі новини