Передплата 2024 «Добрий господар»

Собака взяла собі у подруги сороку

Думаючи, що це її дитина, чотирилапа домашня улюблениця почала виробляти грудне молоко

Такої дружби, яка зав’язалася між Пеґґі і Моллі, серед людей ще треба пошукати.
Такої дружби, яка зав’язалася між Пеґґі і Моллі, серед людей ще треба пошукати.

Непоєднуване дуже часто поєднується. Цю тезу підтверджує історія, що трапилася у 15-тисячному австралійському містечку Кумері (штат Квінсленд). У будинку одного з тамтешніх жителів поріднилися стаффордширський бультер'єр Пеґґі (дівчинка) і сорока, яку назвали Моллі. Такої дружби і в кіно не побачиш.

Сорока настільки прив’язалася до собаки, що не відхо­дить від неї ні на крок. Разом їдять, ходять на прогулянку, «пліч-о-пліч» спостерігають че­рез вікно, що робиться надво­рі, сплять обнявшись, разом бешкетують у хаті і на вулиці. До того ж Моллі навчилася ко­піювати гавкіт Пеґґі. Іноді гос­подарі плутають, хто з них по­дає сигнал.

Усе почалося кілька років тому, коли під час прогулянки із собакою господарі підібра­ли під деревом крихітне, безпо­мічне сороченя. Батьків пташки поблизу не було, тож сім'я при­несла сироту додому. За пора­дою ветеринара, дали їй ліки, вітаміни. У теплому місці пташ­ка міцно проспала весь день. А коли прокинулася, у неї прорі­зався неабиякий апетит. Добре, що господиня припасла живих черв’ячків.

Уже через тиждень Мол­лі одужала. І знайшла собі ком­паньйона в особі Пеґґі. Остання настільки пройнялася турботою про чорно-білу подружку, що у неї спрацював материнський ін­стинкт, з’явилося грудне моло­ко. Собака подумала, що соро­ка — її дитина.

Кілька разів господарі вино­сили Моллі у ближній парк — у надії, що вона захоче жити на волі. Але сорока разом із псом поверталися до хати. Воно й зрозуміло: від добра добра не шукають.

Схожі новини