Передплата 2024 «Добра кухня»

Знаменитий кіт Степан став медіа-зіркою

І перестав бути холостяком — уподобав собі кицю Стефанію

Найзнаменитіший світовий коцур (справа) і його “дама серця” Стефанія тепер не відходять одне від одного ні на крок.
Найзнаменитіший світовий коцур (справа) і його “дама серця” Стефанія тепер не відходять одне від одного ні на крок.

Флегматичний харківський кіт Степан, на якого (у вальяжній позі з бокалом вина за столом) свого часу звернули увагу Брітні Спірс і світові бренди моди, із господинею мешкає тепер у Львові. Більше того — знайшов собі другу половинку. «Вийти заміж» за такого красеня було мрією не одної мурки. Ще б пак! — кіт Степан тепер ще й медіа-зірка!

Світлину харизматичного сірого пухнастика з Укра­їни помістив на своїй об­кладинці журнал Times Monaco.

Через історію кота читачі табло­їда дізналися більше про дра­матичні події в Україні. Про них іноземцям розповідала власни­ця Степана — харків'янка Анна (свого прізвища і адреси про­живання просить не називати). Разом з іншими харків'янами вони пережили російські об­стріли, кілька тижнів ховалися у підвалах, метро, а потім зі сво­го мікрорайону Північна Салтів­ка машиною вибралися до за­хідного кордону України. Про біженців дізналися європейські котоблогери — і запросили Анну зі Степаном до Франції. Урешті-решт зупинилися на кілька міся­ців у князівстві Монако. Ось як Анна розповідає про цей період:

«Довгим і складним був для нас шлях із Харкова, який по­стійно зазнавав ракетних об­стрілів. Монако було першим місцем у Європі, куди ми діста­лися й знайшли притулок. Жили там два місяці і отримали велику допомогу, підтримку та турботу від місцевих жителів. Ми щиро вдячні за нашу безпеку. У цьому казковому місці почувалися аб­солютно безпечно та захищено. Краса природи, гір і моря, вра­жаюча архітектура міста та ди­вовижна атмосфера допомогли нам оговтатися від усіх жахів. Монако — це шматочок раю на землі. Мрію, що Україна стане такою ж безпечною».

За кордоном кіт Степан брав участь у благодійних акціях. На зібрані суми було закупле­но корми тваринам в Україні, які через війну залишилися без до­гляду.

Був час, коли Анна з Мона­ко повернулася до рідного міс­та, але Харків і надалі зазнавав ворожих атак. Тому вирішено було оселитися у більш безпеч­ному Львові. Звідси зручніше їздити за кордон, де у мурчи­ка багато шанувальників (тільки в Інстаграмі 1 млн 300 тис. під­писників!). Кажуть, саме тут, у місті Лева, кіт Степан знайшов свою кохану — кицю Стефанію. Разом вони і подорожують. Але всі лаври слави дістаються «гла­ві сім'ї».

Схожі новини