Передплата 2024 «Добрий господар»

У курортному Трускавці лебеді зимують на водному плесі

А у Стрийському парку Львова тісняться в кімнаті еколого-натуралістичного центру

У Трускавці лебеді створюють затишну атмосферу. Фото УНІАН
У Трускавці лебеді створюють затишну атмосферу. Фото УНІАН

У Трускавці лебеді зимують на озері, що поруч з санаторієм «Карпати». Цьогоріч погода сприяє тому, щоб гості та мешканці курортного міста милувалися птахами на водному плесі. Директор національного природного парку «Північне Поділля» Андрій Кийко каже, птахи почуваються добре, але іноді страждають від переїдання. Туристи часто підгодовують їх забороненими продуктами, серед яких — хліб…

«Годувати лебедів можна під час морозів, — каже він. — Най­краще для них — зерно або рос­линний корм, а також подріб­нені морква, капуста».

У Львові ситуація інша. Пара білих лебедів з озера у Стрийському парку, як розпо­віла «ВЗ» директорка парку Олена Мазур, зимує в одній з кімнат Львівського місько­го еколого-натуралістичного центру. Їх випустять у водойму навесні. Працівники парку приносять в еколого-натура­лістичний центр корм, який за­купили раніше. «Наші лебе­ді живі, здорові, — каже пані Олена. — Почуваються в еко­лого-натуралістичному центрі добре. Вирішили, цього року озеро у парку має трохи від­почити від птахів, аби до весни у ньому відновилася водна мі­крофлора. Ця пара лебедів ще не мала потомства, вони мо­лоді. Ще у нашому парку пла­вала чорна лебідка. Але її за­брали у приватну садибу в один з районів Львівщини, там їй знайшли пару. Зараз моло­дята придивляються одне до одного. Можливо, їм вдасть­ся створити потомство. Ле­беді закохуються так само, як люди, — не так легко штучно підібрати їм пару. Це складний процес».

Схожі новини