Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Звірі змушують нас усміхатися

На схилі року підбивають підсумки і майстри робити кумедні фото на лоні дикої природи

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Організатори міжнародного конкурсу Comedy Wildlife Photography назвали своїх лауреатів серед п’яти тисяч учасників.

Головну нагороду (тижне­ву поїздку на фотополювання у Кенію і два кофри для апарату­ри) отримала Дженніфер Гедлі. Журі видалася дуже приколь­ною світлина тримісячного ле­веняти, яке падає з дерева, але у немислимому піруеті чіпля­ється за стовбур і успішно при­земляється. Стоп-кадр фіксує малюка у неприродній позі - і тим викликає усмішку.

До десятка найбільш вда­лих сюжетів увійшли фото, на яких зображено бегемота, який позіхає біля чаплі, що сто­їть на іншому бегемоті; сову із заплющеним оком; яструба, який бавиться шишками; кен­гуру, які з’ясовують між собою стосунки на пляжі; єнота, який лапкою передає привіт фото­графу; сурикатів, які жартівли­во розігрують між собою «сце­ну Отелло і Дездемони». Також нікого не залишила байдужи­ми світлина цілого взводу че­репах, по панцирах яких крокує каченя.

Особисто нам припала до вподоби робота індійського фо­тографа Джагдіпа Раджпута «Пегас, літаючий кінь». Митець зазнимкував бика породи ніль­гау, який наблизився до журав­линого гнізда. Розлючений птах, широко розпростерши крила, пішов в атаку на надміру цікаво­го типа. У цей момент і спрацю­вав затвор фотоапарата…

А ви усміхнулися, побачив­ши «пегаса»?

Схожі новини