Передплата 2024 ВЗ

Сіль — універсальний засіб у господарстві

Кілька порад

Сіль. Фото pexels
Сіль. Фото pexels

Сіль чудово справляється з очищенням обробних дощок: кілька чайних ложок солі слід зміша­ти в мисці із лимонним соком. Такою сумішшю достатньо покрити дошки, акуратно втерти, а потім залиши­ти на годину. Після цього ретельно промити їх. Таким методом очищен­ня ми не тільки позбудемося бруду, а й забудемо про неприємний запах.

Очевидно, що сіль може вря­тувати, коли пригоріла каструля, якщо ми задумалися під час приго­тування, і весь вміст страви вики­пів. Каструлю потрібно засипати сіл­лю, потім обдати холодною водою, розмішати і залишити на ніч. Вран­ці просто закип’ятіть вміст кастру­лі та вилийте його. Бруд дуже легко відмиється.

Кожен, хто п'є каву або чай, знає, що на наших улюблених чаш­ках залишається осад, який важко видалити. Якщо ми хочемо позбу­тися його, на допомогу прийде сіль. Достатньо змішати кілька чайних ло­жок спеції з водою до утворення гус­тої маси і використовувати її для позбавлення осаду. Такий метод під­ходить не лише для чищення чашок, а й столового приладдя.

Сіль — чудова помічниця у пранні. Використовуйте її, щоб освіжити білий гардероб. Потемнін­ня зникнуть ефективніше, якщо бі­лий одяг перед пранням у пральній машині замочити у теплій воді із со­лідною порцією солі (найкраще за­лишити на ніч). Вранці достатньо ви­прати в пральній машині, як завжди, але варто додати у відсік для порош­ку пів склянки солі - для посилення ефекту.

Також варто пам’ятати що сіль добре впорається з жирними плямами на килимі чи на м’яких меблях. Перед тим як чистити по­рошком, варто спочатку засипати його сіллю. Товстий шар, насипаний на свіжу пляму і залишений на дея­кий час, вбиратиме бруд, після зби­рання пилососом для посилення ефекту можна протерти цю частину вологою ганчіркою.

Осушувач. Сіль має гігроскопічні властивості. Що це означає? Що вона поглинає воду з навколиш­нього середовища та корисна, коли справа доходить до вологи. Якщо ця проблема знайома вашій оселі, сіль, поміщена в контейнери, може погли­нати надлишок води. Якщо волога супроводжується ще й неприємним запахом, варто додати до солі кілька крапель улюбленої ефірної олії, що дозволить одночасно створити нату­ральний освіжувач повітря.

Приборкати бур’яни. Бру­ківка навколо будинку заросла бур’янами? Якщо відповідь позитивна, то позбутися їх допоможе сіль: про­сто посипте нею бур’яни, через кіль­ка днів вони зникнуть самі собою.

Схожі новини