Передплата 2024 ВЗ

Чубата качка провідує стареньких

Мешкає з господинею у хаті, стала зіркою соцмереж

Господарі їдуть машиною у своїх справах — і Гертруда з ними! Фото INature
Господарі їдуть машиною у своїх справах — і Гертруда з ними! Фото INature

«Якщо у вас поганий день, просто знайдіть секунду, щоб подивитися на мою качку Гертруду, і вона змусить вас усміхнутися! Це її справжнє «волосся!», — так про свою вихованку каже американка Холі Мід з Пенсильванії. Прогнозуємо, від споглядання цього фото настрій піднявся і у вас…

Холі Мід утримує на своєму обійсті 25 курей, 12 гусей і 20 качок. Але ця жінка — не фермерка, вона — працівниця притулку для престарілих. Домашню птицю розводить не задля м’яса, яєць чи пір'я. Робить це для естетичного задоволення.

Власниця пташиної ферми має свою улюбленицю — чотирирічну чубату пекінську качку Гертруду. Серед інших вирізняється оригінальною зачіскою, що дуже нагадує перуку, яку у давнину носили відомі правителі. Через немовби підкручене на бігуді пір'я користувачі соцмереж жартома порівнюють Гертруду з експрезидентом США Джорджем Вашингтоном, науковцем Альбертом Ейнштейном і навіть — з покійною британською королевою Єлизаветою ІІ. Своїм незвичним виглядом качка завоювала шалену популярність, часто є учасницею кумедних фотосесій, рекламних роликів, має власну сторінку в Інстаграмі із сотнями тисяч підписників. Її світлини з’являлися на обкладинках багатьох таблоїдів.

Гертруда виконує і важливу соціальну місію — своєю появою емоційно підтримує людей похилого віку і хворих дітей. Тому так часто цю качку приводять у лікарні і хоспіси.

Господиня так полюбила свою Гертруду, що дозволяє їй покинути хлів і погуляти по хаті. Щоправда, для того, щоб качка не зробила там «аварії», перш ніж переступити поріг помешкання, одягає їй спеціальний памперс. Більше від Холі Мід качка любить тільки її 82-річного батька, часто проводить час у його компанії, залюбки їздить з ним у машині.

Схожі новини