Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Урожай для Перемоги

Жителі Здовбицької ОТГ, що у Рівненському районі, ранньою весною долучилися до ініціативи «Сади Перемоги»

Члени громади активно взялися за збір картоплі. Фото Здовбицької ТГ.
Члени громади активно взялися за збір картоплі. Фото Здовбицької ТГ.

Мета всеукраїнської акції - запо­бігти продовольчій кризі, яку може зумовити російська агресія. Тоді ж пролунав заклик до кожного громадянина посадити Сад Перемоги у своєму домогос­подарстві, на балконі чи прибудинковій ді­лянці. Таким чином забезпечите продоволь­ством не лише власну сім'ю, а й підтримаєте наших воїнів та внутрішньо переміщених осіб.

У Здовбицькій громаді посіяли зернові культури (пшеницю, жито, кукурудзу, греч­ку, ячмінь, сою), насіння столових буряків, моркви. Понад гектар площі відвели під кар­топлю.

Зараз громада збирає врожай. До пра­ці активно долучилися працівники місцевої сільради та дошкільних установ. Тож засіки вдалося наповнити зерном, а погреби — ци­булею, часником, картоплею. До речі, усі овочі вродили добре. На полі ще залишили­ся морква та буряки.

Вирощену бульбу сельчани відправлять у соціальні заклади, воїнам, тимчасово переміщеним особам.
Вирощену бульбу сельчани відправлять у соціальні заклади, воїнам, тимчасово переміщеним особам.

— Здовбицька громада об'єднує 15 сіл. Люди дуже згуртовані й підтримують важ­ливі ініціативи. Завдяки згаданій акції ми забезпечимо продукцією незахищені вер­стви населення, також передамо вирощене шкільним та дошкільним закладам освіти. Водночас підтримаємо українців на деоку­пованих територіях та внутрішньо перемі­щених осіб, — розповіла голова тергромади Тетяна Тимощук.

У селі вже двічі видавали борошно, зме­лене із власного врожаю пшениці. Його отримали люди віком понад 70 років.

До речі, місцеві жителі також провели мі­сяць довкілля, в рамках якого реалізували проєкт «Дерево Миру». Зокрема у парку ви­садили дуби, берези, ялини, каштани, сам­шити, туї, барбариси та ялівці. Таку роботу планують продовжити й наступного року.

Схожі новини