Передплата 2024 «Добрий господар»

Взяти участь у книжковому фестивалі можна тільки онлайн

Замість традиційного вересня BookForum відбудеться 6−9 жовтня

29 BookForum
29 BookForum

Щороку у вересні до Львова з'їжджалося море народу — усі поспішали на книжковий фестиваль BookForum. Місто Лева з початком осені перетворювалося на величезний читальний зал — так багато людей з книжками у руках у вересні можна було побачити хіба що у нашому місті. Організатори проводили зустрічі з українськими і зарубіжними письменниками, видавництва з усієї України везли ще «гарячі» книжкові новинки, а діти із задоволенням записувалися на майстер-класи до знаменитостей.

Цьогоріч через повномасштабне вторгнення росії в Україну, звісно, питання проведення такого масштабного заходу стояло під великим знаком запитання. Але, на щастя, організаторам таки вдасться провести 29 BookForum. Коли і у якому форматі його буде проведено, журналістці «ВЗ» розповіла програмна директорка BookForum Софія Челяк.

— Нам довелося змінити дати проведення фестивалю книжки, — каже Софія Челяк. — Замість традиційного вересня BookForum відбудеться 6−9 жовтня. Ми зможемо його провести завдяки підтримці відомого британського журналіста, письменника та продюсера Пітера Померанцева.

Завдяки Пітеру Померанцеву ми познайомилися з одним з провідних світових літературних фестивалів — британським Hay Festival, разом з яким будемо втілювати програму. Звісно, цей фестиваль був би неможливим, якби не сміливість наших майбутніх учасників — українських та іноземних, які готові приїхати до Львова. Трансляція нашого BookForum відбуватиметься з України на увесь світ!

— То у Палац мистецтв зможе зайти лише обмежена кількість людей?

— Цьогоріч, вперше за багато років, ми змінили локацію. Однак з міркувань безпеки не можемо назвати місце проведення 29 BookForum. А щоб взяти участь у святі книжки, пропонуємо нашим відвідувачам долучитися онлайн. На жаль, мусимо дотримуватися цього формату, який нам диктує час і воєнний стан.

— А що робити людям, які хочуть придбати книжкові новинки?

— Книжкового ярмарку цьогоріч не буде. У жовтні BookForum відбуватиметься, як літературний фестиваль. За форматом 29 BookForum буде схожий на формат проведення фестивалю у час ковіду, коли ми представляли літературну програму.

— У якому форматі відбуватимуться зустрічі з письменниками?

— Зустрічі відбуватимуться у Львові з трансляцією, але ми рекомендуємо максимально приєднуватися до нас онлайн.

— Можете сказати, які зарубіжні знаменитості приїдуть до Львова?

— Приїдуть представники Hay Festival. Пітер Померанцев теж буде присутній на заході як співкуратор. На жаль, зараз не можу оголосити списку усіх учасників. Сподіваюся, 13 вересня опублікуємо Програму 29 BookForum, з якої можна буде дізнатися і про учасників, і про формати проведення.

Схожі новини