Передплата 2024 «Добра кухня»

Поміж дубів та сосен росте городина

І раніше ДП «Ярмолинецьке лісове господарство», окрім саджанців сосен та дубів, вирощувало городні культури

Зокрема, у Вишнівчицькому та Зіньківському підрозділах підприємства вже кілька років збирають суниці сорту Хоней. Плоди тверді, солодкі, екологічно чисті, підходять для споживання свіжими і консервування. Також дарують щедрі врожаї яблуні, малина, ожина, смородина.

А нинішнього сезону через повномасштабну війну лісівники Хмельниччини відвели понад 18 гектарів землі для овочів та ягід (що у п’ять разів більше, ніж торік).

«Якщо попередніх років ми не сади­ли картоплю, то тепер маємо її на площі 3 га, – розповідає директор держав­ного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство» Іван Кирилюк. – Водночас доглядаємо помідори, 2 га перцю».

Працівники Зіньківського лісництва поміж кущами молодої малини посіяли кріп, червоні буряки, моркву, зелень, по­садили цибулю, розсаду капусти й перцю (аби земля не пустувала), – зазначає міс­цевий лісник Микола Магаляс. За його словами, такі насадження не шкодять піз­ній ремонтантній малині. Ягоди почнуть дозрівати, коли овочі вже зібрано.

Частину вирощеної городини вико­ристають для сушених харчових наборів швидкого приготування власного ви­робництва. Така їжа вже сьогодні під­тримує наших воїнів на передньому краї і в тилу. Це посильний вклад хмельничан у майбутню Перемогу.

До речі, з перших днів війни колектив підприємства наростив випуск продук­ції побічного користування. Розроблено рецептуру борщового і супового (горо­хового, гречаного, макаронного) набо­рів. Також виготовляють каші (перлову, гречану, рисову), яловичину тушковану. Продукція виробляється під гаслом: «Український воїне! Черпай сили! Пере­магай ворога! Все буде Україна».

Схожі новини