Передплата 2024 «Добра кухня»

Допоки фермер на фронті, поле обробляє дружина

«Ти захищаєш наш спокій, а ми постараємося не підвести твій тил! Любимо та чекаємо з перемогою!».

Цей текст Тетяна Мар’янчик зі села Кашперівки Козятинського ра­йону присвятила своєму чоловікові Олександрові, ко­трий із перших днів війни – на передо­вій, боронить Укра­їну від рашистських загарбників. До зворушливих слів у Фейсбуці жінка до­дала відео, на якому трактором обро­бляє поле.

Про подружжя Мар’янчиків міс­цеві мешканці від­гукуються тільки позитивно. Вона із Кашперівців, він – з Білопілля. Вже 19 років живуть у шлюбі, мають трьох донечок: Ольгу, Мар’яну й наймен­шу Олесю.

Родина займається фермерством. Працюють не лише на власній ділянці, а й упро­довж півтора десятиліття оренду­ють селянські паї. Наразі клопотів предостатньо. Оскільки господар захищає країну від окупантів, дружині довелося самій впряга­тися у чоловічу справу. Хоча ви­никали проблеми з пальним, але Тетяна мусила давати раду, адже Олександрові на фронті ще важ­че. Тож уже посіяла соняшник, сою.

Їздити на тракторі вона навчи­лася 13 років тому, коли отрима­ла посвідчення водія легкового автомобіля

Відтоді опанувала чимало аграрних робіт – сівбу, косіння, кермування трактором із причепом… Тож господарювали разом.

Наразі, коли ґазди немає вдо­ма, першим помічником став зять Дмитро та Тетянин батько Ста­ніслав Захарович, якому випо­внилося 74 роки. Живе неподалік і з задоволенням підсобляє, дає поради, а за потреби й у кабіну комбайна сідає.

Доброю підмогою є сусіди, куми, котрі відгукуються на пер­ше ж прохання. З розумінням цьогоріч поставилися і пайовики, кому не змогли обробити городи. Бо такий час.

Ще Тетяна розповіла, що на­ступного року вони з чоловіком відзначатимуть 20-літній ювілей подружнього життя. Сподіваєть­ся: окупантів до того часу виже­нуть із нашої землі, відтак святку­ватимуть у мирній державі.

Читайте також: Цього року червона малина може стати золотою...

Схожі новини