Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мєньтік – на службі у полку особливого призначення!

Поліцейські врятували на Київщині … єменського хамелеона

«Тільки не сміятися… Наша доблесна поліція під час мінометного обстрілу Ірпеня рятувала не тільки людей, а і … хамелеона. Полюбили хлопці його всією душею. Бойові побратими як-не-як, - написала у соцмережах Леся Поліщук. – Але цьому красунчику потрібен тераріум з всілякими гілками у ньому. Бо висіти на драцені для героя – не варіант. Йому ще потрібен спеціальний корм, не знаю як, але хлопці його знайшли»…

Я зателефонувала до поліцейських, аби запитати, як хамелеон, він, до речі, єменський, почуває себе на службі? Чи потрібна їм якась допомога? Цей допис у соцмережах попри військові дії неабияк розвеселив українців!

  • О, це крутий поліцейський!
  • Як це зворушливо і мило!
  • Єменський хамелеон – руських генералів страшний сон!

«Нам добрі люди, які живуть поблизу Києва, уже допомогли, - каже пан Володимир. – Знайшли ми його в районі Ірпеня. Під час мінометного обстрілу зайшли в приміщення, щоб сховатися, та помітили в коридорі акваріум. Видно люди хотіли його вивезти, але не змогли… Наші хлопці підійшли до акваріума, щоб переконатися, чи є там хтось живий. Коли на скло акваріуму потрапило сонце, він почав рухатися… Нам було шкода його залишати, і ми забрали його зі собою.

Коли під час ротації виходили з Ірпеня, вирішили залишити його в полку. Буде у нас проходити службу (усміхається. – Авт.)».

Схоже, Мєньтіку неабияк пощастило, нести службу він буде у полку особливого призначення Київської області. А опікуватимуться ним – Володимир, Станіслав, Андрій та Олексій, які його і врятували!

- Як ви його назвали?

- Ми так кумедно його назвали – Мєньтік. Наразі розмістили його на нашому вазоні, він по ньому лазить…

- Бачу на ньому є навіть синій колір.

- Він міняє колір: синій на зеленій, на жовтий… В залежності він того, де знаходиться. Синтетичних матеріалів, наприклад, ковдри, він не любить. Зараз чекаємо, люди нам привезуть тераріум.

- Загалом багато тварин знаходите?

- Багато тварин по Ірпеню бігає, гарних порід собак та котів. Але ми усіх не можемо вивезти. Машини у нас невеликі. Були випадки, що хлопці зі Збройних сил України забирали тварин, знаю, кицьку висловуху врятували. Але напишіть, що допомоги нам з хамелеоном не потрібно, - каже наостанок Володимир. - Цілий день люди телефонують, це трішки відволікає…

Читайте також: «Бородата котомамця»

Схожі новини