Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Мистецтво лікує. Арт – саме та потрібна «пігулка»

12 березня «Арт галерея мадам Пальмгрен» відчинила двері для відвідувачів

Уже кілька днів з екранів телевізора лунають заклики до того, що люди, які мають можливість працювати – повинні це робити, адже економіки треба піднімати. А ще треба навчитися в умовах війни «перемикатися» з поганих новин, зі стресу на позитив. Однією з перших на те, щоб додати людям позитиву, відреагувала львівська «Арт галерея мадам Пальмгрен», яка 12 березня відчинила двері для відвідувачів.

- Колектив "Арт галереї мадам Пальмгрен" прийняв рішення відновити роботу, - розповіла журналістці «ВЗ» директорка галереї Вікторія Рибак. - Хтось каже, мовляв, мистецтво не на часі, однак ми отримали дуже багато запитів про потребу людей розвантажитись і перемикнутися психологічно, а арт - саме та потрібна "пігулка". Тому від сьогодні, 12 березня, ми відчинені! Графік може коригуватись в залежності від ситуації в місті.

До розмови долучилася куратор мистецьких проєктів Зоріана Мірус.

- Як відомо, мистецтво лікує, - каже пані Зоріана. – Люди просять, щоб галереї вже були відчинені. Спочатку ми думали, що деякі художники заберуть свої роботи, оскільки хвилюються, бо ж час страшний. Але ніхто з митців не прийшов нічого забирати! У місті багато гостей з інших областей і міст України, тож кожен може зайти і відволіктися. Навіть мої гості, до прикладу, теж цікавилися. Я вже прийняла 20 переселенців у себе вдома. Майже усі роз’їхалися, залишилося лише чотири особи, які цікавляться мистецтвом.

- Роботи яких митців зараз виставлено в арт галереї?

- Це збірна виставка митців, які у нас постійно виставляються, - тут роботи одеської художниці Катерини Білєтіної, художників Петра Сипняка, Віктора Стогнута, Ігоря Роп’яника, Миколи Могилата, Ірини Фартух, Олексія Крислатого та багатьох інших.

Читайте також: Театр імені Леся Курбаса перетворився на мініготель

Схожі новини