Передплата 2024 «Добра кухня»

Почули Байдена

За місяць до початку війни притулок для біженців почали готувати!

Сьогодні, коли російський окупант, уникаючи прямих зіткнень з українським військом, нещадно обстрілює ракетами та масово використовує авіацію для бомбардування наших міст, багато тисяч людей стали біженцями.

Львівська область – один із тих регіонів нашої держави, куди гнані війною з насиджених місць українці знаходять прихисток. У створених на теренах області центрах допомоги приймають людей з Києва, Харкова, Маріуполя, Сум, Чернігова та багатьох інших місць. Тут же їх розселяють, організовують гаряче харчування, допомагають з ліками. І, звісно ж, надають психологічну підтримку.

У Трускавці, як у Львові, Дрогобичі, Самборі, як зрештою, і багатьох інших населених пунктах України, створено та діє гуманітарний штаб, куди місцеві мешканці, підприємці передають необхідні речі та продукти. Їхнім збором займаються всі. Найактивніше це роблять підприємці. Гуманітарні вантажі надходять і з-за кордону, зокрема з дружньої Польщі.

Що цікаво?

Цією благородною, конче необхідною діяльністю займаються не лише ті, хто тут працює та проживає. Правдиве захоплення викликає робота невеличкого колективу, який представляє американську ІТ-компанію «Solve.Care».

Як інформує журналістка-волонтер Ольга Куц, донедавна офіс американських благодійників базувався у Києві. Нам, українцям, це важко зрозуміти, але до Трускавця американці перебрались за місяць до початку бойових дій в Україні. Вони це зробили, бо повірили у попередження президента США Джозефа Байдена, який упродовж останніх місяців, не стомлюючись, неодноразово попереджав український уряд: на вас нападуть!

Не дуже у це вірилось. Тому не почули. А ось Предіп Гойл, стратегічний лідер «Solve.Care», виявися розумнішим та далекогляднішим від нас. Часу не згаяв. Зробив те, що виявилось до снаги. Підготувавши своїх працівників до евакуації на західні терени України, звернувся до міського голови Трускавця Андрія Кульчинського з проханням надати приміщення для облаштування пункту перебування біженців. Отримавши дозвіл на реалізацію власного задуму, відразу ж разом із однодумцями активно взявся за рятівну справу. Придбавши за власні та зібрані кошти будівельні матеріали, залучили місцевих волонтерів, аби провести ремонтні роботи. Станом на сьогодні в трускавецькому притулку, яким разом із своїми людьми опікується Предіп Гойл, облаштовано 70 місць. Для потребуючих придбано нові матраци, подушки, постіль. Щоб поліпшити умови перебування біженців, планують ще й кілька пралок придбати.

«Ми – не благодійна організація, а звичайні люди». Так себе позиціонують у Трускавці наші американські друзі. Кажуть, що зупинятись на розпочатому не будуть. Продовжують збирати гроші, щоб побільше таких притулків облаштувати.

Читайте також: Вільних квартир вже немає...

Схожі новини