Передплата 2024 «Добрий господар»

"Вірю, що все це пекло завершиться, а ви отримаєте файнезного капелюха"

Учора плела вироби зі соломи, а нині – маскувальні сітки

Нещодавно в одному із номерів «Доброго господаря» ми писали про талановиту майстриню Людмилу Гарко зі Стрия, яка виготовляє вироби зі соломи. Розповідь настільки зачепила одного з читачів нашого видання, що він написав пані Людмилі листа з проханням, аби ця талановита майстриня своїми золотими руками виплела йому солом’яного бриля.

Фото з архіву Людмили Гарко
Фото з архіву Людмили Гарко

«Я отримала листа від чоловіка, який прочитав в газеті статтю про мої вироби. Читала, і не могла себе опанувати, трусились руки, коли побачила як бережно прикріплена синьо-жовта стрічка синьо-жовтим скотчем», - розповідає пані Людмила.

Лист написаний 10.02.22. Допоки він ішов, у нашій державі розпочалася війна. Пані Людмила зателефонувала до пана Михайла, він не відповів, очевидно, зараз стоїть на захисті України.

Та й Людмила Гарко вимушено відклала звичне ремесло і почала плести більш потрібні на цей час речі - маскувальні сітки для військових.

Майстриня розповідає: «Люди збираються при церкві. Волонтери дістають звідусіль сітки. Є і люди, що переселені, та теж беруть активну участь у плетенні сіток. Не знаю кількості, але думаю дуже багато. Усі дуже згуртовані і кожен помагає, чим може. Я пишаюсь, що я Українка. І молю Бога, щоб усе це якнайскоріше завершилось».

Майстриня звертається до пана Михайла: «Обіцяю, що втілю вашу таку маленьку мрію. Вірю, що все це пекло завершиться, а Ви отримаєте файнезного капелюха».

Читайте також: «Робимо їжаки та сушимо овочі для волонтерської кухні»

Схожі новини