Передплата 2024 ВЗ

Першим на світ з’явився Дмитрик!

На початку лютого в оновленому пологовому будинку, що на Чернігівській, народився перший хлопчик

1 лютого 2022 року відкрився оновлений пологовий будинок, що у Львівській обласній клінічній лікарні (вул. Чернігівська, 7). А уночі на світ з’явився перший хлопчик! Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав лікар-гінеколог, завідувач пологового відділення Володимир Солощенко: “Робота пологового відділення розпочалася — за ніч: одні пологи — хлопчик (3100, 50 см) і ще дві жінки у пологах. Набираємо темпи!”.

А прессекретар лікарні Мирослава Козак додала, що звати красунчика Дмитрик. “На честь того, що він наше перше дитятко, отримав від неонатолога Юлії Лут невеличкий подаруночок на згадку про цю визначну подію. Адже у нас працюють не тільки висококваліфіковані фахівці, а ще й дуже творчі люди. Юлія зробила іграшку власноруч. Це гарний початок! Ми щасливі!».

Ми не раз писала про тривалу реконструкцію пологового відділення. Відкрити яке не вдавалося через брак коштів, недобросовісних підрядників... А ще виникали суперечки та конфлікти всередині самого колективу. Утім, нарешті установа запрацювала.

Ще у кінці грудня голова Львівської облради Ірина Гримак повідомила:

“Породіллям і новонародженим малюкам з усієї Львівщини буде комфортно та тепло в оновленому пологовому корпусі Львівської обласної клінічної лікарні. Уже завершені ремонтні роботи, і лікарі повертаються до праці.Для мене та депутатів Львівської обласної ради було принципово завершити ремонт цього року. І ми це зробили. Роботи тут розпочалися ще у 2017 році та тривали чотири роки. Сподіваюся, оновлення допоможуть у праці фахівцям цієї установи, які беруться за найважчі випадки та щодня рятують життя матерів і дітей з усієї Львівщини. Очікую, що у перші дні лютого у відремонтованому корпусі ми вже вітатимемо перших новонароджених діток».

Фото з Фейсбуку Ірини Гримак
Фото з Фейсбуку Ірини Гримак

На щастя, так і сталося!

Фото з Фейсбуку Ірини Гримак
Фото з Фейсбуку Ірини Гримак

Додамо, що понад 85% вартості капітального ремонту і реконструкції — з обласного бюджету. Як повідомили журналістці “ВЗ” в пресслужбі ЛОР, вартість ремонту пологового відділення становить 106 мільйонів грн (з них 90 млн грн — обласний бюджет, решта — кошти держбюджету та лікарні).

Фото з Фейсбуку Ірини Гримак
Фото з Фейсбуку Ірини Гримак
Фото з Фейсбуку Ірини Гримак
Фото з Фейсбуку Ірини Гримак

Читайте також: Якщо вагітність не настає…

Схожі новини