Передплата 2024 «Добра кухня»

Свічки у формі ангеликів, дзвіночків, тигриків виготовляють іванофранківці Олег та Леся Яреми

Понад 250 різних форматів та видів деко­ративних світлодіодних свічок представи­ли цьогоріч на Різдвяному ярмарку у Львові Олег і Леся Яреми з Івано-Франківська

Серед їхніх виробів переважає різдвяно-новорічна тематика – миколайчики, дзві­ночки, ангелики, тигрики, ялинки тощо. Ні­кого не залишать байдужими й симпатичні їжачки, білочки, сови, пташки щастя.

Речі з серії «Скандинавія» представлені в яскравих червоно-білих кольорах. На них зображені олені, ялинки, сніжинки. Неймовірно виглядають ароматизовані свічки ручної роботи «Зима», «Троянди», «Лавандовий букетик». У кожну вмонтований діод, який під­свічує (після запалювання). Нинішнього сезону подружжя також привезло новинки – свічки у формі герба Львова, левів.

Як правило, під час Різдвяних свят найбіль­шим попитом користуються вироби зі зобра­женням Святої родини, а також ангеликів (їх загалом 15 видів).

Займатися такою справою Яреми розпочали недавно (близько п’яти років тому), переоб­ладнавши свій гараж на мінізаводик. Спеціаль­но для них один високопрофесійний майстер створює гіпсові моделі, за якими пан Олег ви­ливає свічки, а дружина розмальовує.

До зустрічей із львів’янами франківці по­чали готуватися ще влітку. Їхні рукотвори зро­блені з парафіну, котрий закуповують у Польщі. Він очищений від усіляких негативних сполук та важких сумішей. Сюди додають лише нату­ральні ароматизатори і різнокольорові крей­дові барвники. Цьогоріч використано півтори тонни згаданого матеріалу.

Прикарпатці планують надалі розвивати потужності власного свічкового промислу. Їх­нім орієнтиром є фабрика у польському місті Вроцлаві, яку вважають найкращою в Європі з виготовлення декоративних свічок.

Читайте також: Вишиті черевички знаходять модниць навіть за кордоном

Схожі новини