Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чудові рукотвори молодої художниці

Авторські різдвяні шопки, вправно розмальовані горнятка, дивовижні ялинкові прикраси та інші речі декору...

Усе це різноманіття з кераміки виготовила вручну львів’янка Христина Маркін. У кожному виробі відчувається присутність майстрині – милої, яскравої, усміхненої та привітної.

За освітою молода жінка – майстер із художньої обробки металу (закінчила Львівський фаховий коледж декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Тру­ша). Однак працює з керамікою. Це доволі копітка справа. Виліплені власноруч речі доводиться обпалювати, потім покривати фарбою і знову піддавати дії вогню. Першого разу пічку нагрівають до температури +300-500°С, вдруге – +900°С.

Побачити такі чудові витвори можна на львівській площі Ринок, де досі вирує різдвяний ярмарок. Вони знайшли своїх шанувальників не лише в Україні, а й за кордоном – зокрема, подобаються іноземним туристам.

Це дебютний вихід на широкий загал креативної худож­ниці, яка виріши­ла робити щось нове для себе. Готуватися до Різдва почала ще влітку. Відтак назбиралося до­статньо сувені­рів. За виручені кошти Христина планує купити власну піч, де виготовлятиме свої вироби (досі її орендувала).

Читайте також: «У моїх роботах жодної крапельки клею немає»