Передплата 2024 ВЗ

Молочна ферма у... місті

У Дрогобичі створили власне комунальне фермерське підприємство «Тарком». Нещодавно ферма поповнилась поголів’ям рогатої худоби - прибуло 18 корів

У планах – впродовж 2022 року збільшити поголів’я до 100 корів. Підприємство зафункціонувало у селі Лішні (за 5 км від Дрогобича), на базі орендованих приміщень комплексу КСП «Лішнянське».

У розмові з кореспондентом «Високого Замку» директор КП «Тарком» Василь Масний розповів, що підприємство було створене у вересні цього року і займатиметься молочним виробництвом, а також вирощуванням сільськогосподарської продукції. Також у планах підприємства – допомагати місцевим фермерам, які утримують корів, у розвитку їхніх господарств. Адже комунальне підприємство хоче створити свій власний кормоцех.

Фото Дрогобицької міської ради
Фото Дрогобицької міської ради

«Хочемо забезпечити нашу громаду екологічною продукцією: молоком, сиром, сметаною та м’ясом. Окрім корів, у планах є розведення кіз та овець», – розповів Дрогобицький міський голова Тарас Кучма.

Для налагодження діяльності комунального підприємства виділено в користування 50 гектарів земель в Лішні, на яких облаштують пасовища для худоби. Ще 120 гектарів земель передадуть в користування під вирощування кормових культур. Функціонування підприємства дасть можливість зберегти цілісні земельні паї, які зараз перебувають в комунальній власності Дрогобицької громади.

Крім того, хочуть популяризувати сільське господарство, на розвиток якого можна отримати державну підтримку та залучити іноземні інвестиції. Влада Дрогобича веде перемовини з німецькими партнерами, які зацікавлені в інвестуванні коштів у механізацію підприємства та облаштування в Дрогобицькій громаді мінімолочного переробного заводу.

Читайте також: Як отримати якісний часник

Схожі новини