Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Різдвяний ярмарок: браслети з каменем тигрового ока, мило ручної роботи символу 2022 року...

Журналістка «ВЗ» традиційно відвідала святковий ярмарок на проспекті Свободи та площі Ринок

У Львові запрацював традиційний Різдвяний ярмарок. Його відкрили напередодні свята Миколая - 17 грудня, в один день із урочистим запаленням вогнів на головній ялинці Львова. Триватиме ярмарок до 20 січня 2022 року. Він уже став візитівкою святкового міста і притягує чимало туристів. Ціни на ярмарку теж розраховані на туристів…

На проспекті Свободи - 90 яток в етнічному стилі, а на площі Ринок - 50.

...У святковий вихідний на ярмарку багато покупців, серед яких туристи з Польщі, Білорусі, Німеччини, Туреччини та українських міст-мегаполісів. Атмосфера тут традиційно святкова: це місце зустрічі за склянкою глінтвейну та місце для покупок святкових смаколиків. Глінтвейн цьогоріч подорожчав - по 50 гривень за склянку. Для порівняння, торік коштував 30 гривень. Попит на ярмарковий глінтвейн є, переважно смакують ним іноземні туристи. Гарячий шоколад - 20 грн, кава, чай та какао - теж 20 гривень за склянку.

Щоб зігрітися можна замовити гарячу медівку. За маленьку склянку правлять аж 50 грн.

Щоб придбати пляшку справжньої медовухи до свят чи на подарунок просять 170 грн. «Наша медовуха натурального бродіння і не кріпиться спиртом, - каже продавчиня пані Надія. - Ми приїхали на львівський ярмарок з Косівщини. Напої варті уваги вимогливого львівського туриста».

Смажені ковбаски — 40-150 грн за порцію, порція картоплі фрі - 40 грн. Різнокольорові кукурудзяні чипси - 150 грн за порцію.

Не бракує на ярмарку декору для домашньої ялинки. Кульки ручної роботи по 100 гривень за штуку. Якщо купувати три кульки - по 70 грн.

Сувенір з написом «Вітання зі Львова» - 50 грн. Шукаю символи 2022 року - сувенірні тигри. Мило ручної роботи у вигляді тигра 60 грн. «Фішка» - браслети з каменем тигрового ока - 180 грн.

«Цей камінь варто носити, він захищає від поганих очей, - розповідає продавчиня пані Люба. - У нас купують ці браслети закордонні туристи. Це хороший енергетичний захист людини».

Також є сувенірні тигренята з написом «Львів-2022» по 120 грн. Ялинкова прикраса із зображенням символу нового року теж по 120 грн за штуку.

Читайте також: «Моцарт і Сальєрі» на сцені театру «Воскресіння»

Схожі новини