Передплата 2024 «Добра кухня»

“Завжди хотіла поговорити у трубку, в яку говорять на борту стюардеси”

Письменниця Катерина Бабкіна читала свої вірші під час польоту

Тим, хто зібрався у подорож літаком Україною до 26 листопада, одна з авіакомпаній дарує бонус. Під час рейсу зі Львова до Києва і навпаки чи з Івано-Франківська до Києва, а також під час польотів до Дніпра і Харкова можна не лише відпочити, а й послухати розповіді відомих акторів і письменників, а також вірші.

«Поезія, що окриляє», — саме так називається акція, яку втілив у життя авіаперевізник. До прикладу, 23 листопада пощастило пасажирам, які летіли рейсом Львів-Київ. Вірші їм читала відома українська письменниця Катерина Бабкіна.

— Авіаперевізник запросив українських поетів читати вірші у літаках, — розповіла журналістці «ВЗ» Катерина Бабкіна. — Я стала учасницею цієї акції. Завжди хотіла спробувати поговорити у трубку, в яку говорять стюардеси на борту. Я летіла з Києва до Львова, а потім у зворотному напрямку. Прочитала вісім чи дев’ять віршів.

— Які ваші відчуття? Як це — у небі читати вірші?

— Це було дуже цікаво.

— Як пасажири сприймали?

— Слухали, аплодували.

Чи не створювало дискомфорту читання віршів, журналістка «ВЗ» запитала одного із пасажирів рейсу, народного депутата України Миколи Княжицького.

— Це не заважало, навпаки, мені сподобалося, — каже пан Микола. — Як і, зрештою, іншим пасажирам у літаку. Люди аплодували письменниці.

Читайте також: «Попри красиву зовнішність і глибокий інтелект, Олена надзвичайно скромна, у неї нема пафосу і зверхності»

Схожі новини