Передплата 2024 «Добра кухня»

Горе-батьки кололися на очах дворічної Лоліти…

Після того, як шокуюче відео потрапило у соцмережі, дівчинку тимчасово забрали у дитячий заклад

На каналі «Варта 1» з’явилося шокуюче відео, на якому видно, як чоловік і жінка вживають наркотики на очах своєї дитини. Причому чоловік ніяк не може втрапити собі у вену, це йому допомагає зробити жінка…

«І як такі батьки можуть бути?! Біля дитини колотися … Дитину дуже шкода, — написав на своїй сторінці у „Фейсбуці“ громадський активіст Ігор Зінкевич. — Прохід між готелем „Супутник“ і Аквапарком Львів (вулиця Княгині Ольги). Інформацію з відео передано дільничному цього району…».

Під відео — десятки коментарів. Люди обурювалися, чому соціальні служби допустили таку ситуацію і чому ніхто не викликав поліцію? Горе-матір упізнали, її не раз бачили, як жебракує біля торгового центру…

Лише наступного дня до цієї парочки завітали поліція і соціальні служби.

Відділ комунікації поліції Львівської області повідомив: 18 червня у соціальних мережах з’явився відеоматеріал, на якому зафіксовано факт можливого (?!) вживання наркотичних засобів невідомих чоловіка та жінки в присутності малолітньої дитини.

Правоохоронці встановили, що на відео, знятому на вулиці Княгині Ольги, зафіксовані 43-річний чоловік та його 35-річна цивільна дружина. «Дівчинка, якій у липні виповниться два роки, є їхньою спільною дитиною, — йдеться у повідомленні правоохоронців. — Як з’ясувалося, у жінки є ще одна дитина, 9-річний син, яким опікується бабця. Цивільне подружжя живе у Львові, у їхньому помешканні також побували правоохоронці та співробітники соціальних служб».

Використані памперси правоохоронці виявили прямо у кімнаті за диваном...
Використані памперси правоохоронці виявили прямо у кімнаті за диваном...

Працівники сектору ювенальної превенції Франківського відділу поліції спільно зі співробітниками відділу соціальної роботи та служби у справах дітей Франківської районної адміністрації тимчасово (!) помістили дитину у спеціалізований заклад (конкретизувати, у який саме, чиновники відмовились).

Дописувачі у соцмережах обурюються: «Можливе вживання… Щось мені здається, дитину потримають, а потім віддадуть назад цим виродкам… Це питання треба тримати на контролі».

Начальник міського відділу Служби у справах дітей Ростислав Тимків розповів:

— Ця сім’я була під соціальним супроводом Центру соціальних служб з жовтня 2017 р. Але не щодо наркотиків, там є зовсім інший букет проблем. Це пов’язано зі станом здоров’я мами. Є емоції, а є конкретна ситуація. З тими емоціями в суд не підеш… За місцем проживання працювала комісія. Дитина влаштована у дитячий заклад міста Львова на повне державне утримання. Далі будемо збирати усю інформацію. Є емоції, а є юридична складова. Будемо розглядати питання щодо доцільності позбавлення батьківських прав.

— Як ви вважаєте, є підстави позбавити цих горе-батьків батьківських прав? — запитую.

— За тією інформацію, яку я маю, вважаю, це питання треба порушувати. Не думаю, що там може щось змінитися.

— Там ще є старший хлопчик. Це теж їхня спільна дитина?

— У хлопчика є опікун, бабця.

— Як звати дівчинку?

— Лоліта.

— Що відомо про батька, чи він десь працює?

— Згідно з документами, батька немає. Вона — одинока матір. Нам закидають, чому соціальні служби не вжили заходів? Якщо хтось знав, що ця родина вживає наркотики, чому раніше про це нічого не сказали?

— Який стан здоров’я у дівчинки?

— Небезпеки немає. Дитину не треба додатково обстежувати. Все нормально.

Схожі новини