Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сорок вісім маленьких акторів шукали скарб семи пагорбів

Першого червня у Львові — презентація першого українського дитячого мюзиклу

У Львові завершують зйомки першого в Україні дитячого мюзиклу «Скарб семи пагорбів». Його планують презентувати першого червня — у Міжнародний день захисту дітей у Планеті Кіно (Форум «Львів») для дітей із інвалідністю, дітей із малозабезпечених сімей та дітей бійців АТО.

Головними героями мюзиклу є діти. Сорок вісім маленьких акторів беруть участь у зйомках уперше. Наймолодшому — 4,5 року, а найстаршому — 15. Усі вони є вихованцями Мистецької школи української співачки Маріанни Ільків IlkivSchool. А сама співачка виступила продюсером фільму.

Радісні, втомлені та щасливі юні актори дякують за можливість знятися у кіно.
Радісні, втомлені та щасливі юні актори дякують за можливість знятися у кіно.

Є у фільмі і дорослі, які теж дебютують в іпостасі акторів. Зокрема, це знаний у Львові історик Іван Сварник, який також став основним консультантом фільму з історії Львова.

Фільм заснований на легендах Львова і розповідає про оптимістично налаштованих героїв, які якнайшвидше намагаються подолати витівки таємничих посіпак. Щомиті вони створюють перешкоди дітям, які хочуть отримати таку бажану перемогу. Головні герої не підозрюють, що за словом «скарб» ховається те, що за гроші не купиш! Історія вчить справжніх людських цінностей, виховує та водночас повчає, як потрібно працювати у команді.

Кореспондент «ВЗ» побувала на знімальному майданчику — на площі Ринок, 1, біля входу у Львівську ратушу, і бачила, як відбуваються фінальні зйомки останньої сцени фільму-мюзиклу «Скарб семи пагорбів».

Режисер фільму Ольга Дрозда, для якої це перший фільм з дітьми, задоволена зйомками, які наближаються до завершення: «Тішуся, що заплановане вдалось втілити. Хоча насправді нелегко працювати з дітьми, які не є професійними акторами». Ольга Дрозда розповіла, що над зйомками працювали випускники та студенти Львівської філії Київського національного університету культури і мистецтв.

Продюсер фільму Маріанна Ільків виношувала ідею цього проекту майже рік. «У мене булла мета об’єднати абсолютно всі напрями культури, мистецтва, музики і дитячого бачення на сучасний світ, і ми зуміли це зробити», — зазначає співачка.

До слова, у мюзиклі звучатимуть пісні відомих українських композиторів Володимира Івасюка, Миколи Мозгового, Олександра Злотника…

Виконавчий продюсер Ростислав Пелех зізнається, що йому цікаво було спостерігати, як змінюються діти, як вони дорослішають на очах та змінюють свої думки від початку фільму до його завершення. «Упевнений, що кожен глядач, переглядаючи фільм, подумає про усі миттєвості життя і згадає, що головне в житті — це не МАТЕРІАЛЬНІ цінності» .

Звичайно, не могла покинути знімального майданчика, не поспілкувавшись з маленькими акторами. Юстина Сливка поділилася враженнями: «Це мій перший досвід у зйомках фільму. Було цікаво, захопливо, про дні зйомок не забуду».

Схожі новини