Передплата 2024 ВЗ

Найкращою стала «Смородина — мрія життя»

Переможницею Міжнародної виставки собак у Львові визнали мексиканську голу, яку господарі привезли з Києва

460 собак різних порід показали господарі на двох міжнародних виставках, які на вихідних відбулися у Львові, у виставковій залі «Південний ЕКСПО».

За титул найкращого чотирилапого змагалися кане-корсо, цвергпінчери, вівчарки, колі, тер’єри, лабрадори, мопси, чихуа-хуа, шпіци, хаскі, айкіта, фараонові собаки, болонки, пуделі, пекінеси тощо.

Господарі привезли своїх собак із Києва, Харкова, Одеси, Тернополя, Івано-Франківська та інших куточків України, а також із Польщі й Білорусі.

“Смородина – мрія життя”, або Фріда, та її власниця Юлія радіють перемозі
“Смородина – мрія життя”, або Фріда, та її власниця Юлія радіють перемозі

Пан Віктор приїхав із Києва зі своїм титулованим чотирирічним собакою Айроном породи фландрський був’є. Ця порода виведена для випасання великої рогатої худоби. Власник розповів про своє захоплення собаками, зазначивши: «Хтось займається свинками, корівками, а ми любимо собак».

Під час змагань на рингу спочатку обирали найкращих собак у десяти породах. Експерт оглядав кожну тваринку, а далі кожна демонструвала свої вміння — пройтися, пробігтися, виконати команди господаря. Після того, як обрали кращих у породі, з-поміж них обрали найкращу собаку виставки.

Чотирилапі почуваються впевненіше поруч зі своїми власницями
Чотирилапі почуваються впевненіше поруч зі своїми власницями

Головний кубок виборола собачка з гучним ім’ям «Смородина — мрія життя» (у житті Фріда) породи мексиканська гола. Чорна півторарічна красуня разом зі своєю господинею Юлією Поліченко приїхала з Києва.

«Ця собачка з перших днів стала нашою домашньою улюбленицею, — розповіла власниця про Фріду. — Не планували її виставляти. Але згодом багато різних людей почали нас нахвалювати й казати, що пора виставлятися. Перший раз Фріда взяла участь у виставці у лютому цього року в Одесі і перемогла. За ці останні місяці наша собачка звикла до першого місця п’єдесталу пошани. Уже має титули юного чемпіона Украї ни, гранд-чемпіона України і чемпіона України».

Організатор виставки, керівник Львівського міського відділення ВГО «Кінологічна спілка України» Євгенія Стецько розповіла: «Мопси надалі залишаються популярними. Але маємо нових фаворитів. Зокрема, цікавим був ірландський пшеничний тер’єр, який приїхав із Білорусі. Тішить, що львів’яни захоплено спостерігають за нашими змаганнями. Собачок у нас люблять».

Фото автора

Схожі новини