Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Хлопцям на сході потрібні тепловізори»

19 травня у Домі Франка відбудеться аукціон з продажу ангеликів. Усі кошти підуть на потреби воїнів АТО

У Львові триває арт-проект «Ангели надії». Один з ініціаторів цього проекту — відомий львівський художник Лев Скоп. Долучаються до мистецької акції й активні львів’яни. Минулими вихідними вони малювали на дерев’яних гонтах ангеликів. А вже 19 травня ангеликів на дерев’яних дощечках виставлять на благодійний аукціон, який відбудеться о 14.00 у Домі Франка (вул.І.Франка, 150, неподалік РАЦСу). Усі виручені кошти підуть на потреби воїнів АТО.

Зі слів однієї з учасниць арт-проекту, яка долучилася до малювання ангеликів, Оксани Тарнавської, ці дерев’яні дощечки є намоленими, їх Левко Скоп знайшов під час реставрації дерев’яної церкви, що у Дрогобичі. «Ми спілкувалися і малювали, — каже пані Оксана. — Була чудова атмосфера. Я — журналіст, але ось уже декілька років захоплююся малюванням. Левко Скоп провів для нас майстер-клас, але у кожного учасника був свій задум. Вийшли неймовірні ангелики».

Учасники арт-проекту «Ангели надії»
Учасники арт-проекту «Ангели надії»

Як розповіла журналісту «ВЗ» помічниця нардепа Оксани Юринець, Ярина Капітан, окрім благодійного аукціону, у Домі Франка відбудеться також етнодефіле. «Усі учасники арт-проекту можуть прийти у вишиванках. А дизайнерка Роксоляна Шимчук розповість про те, з якого регіону та чи інша вишиванка, яка її особливість, — каже Ярина. — Усі виручені кошти з благодійного аукціону підуть на потреби хлопців, які тримають для нас небо на сході…».

Стартова ціна ангеликів на гонтах — 300 грн. «Хлопцям на сході дуже потрібні тепловізори, — розповів журналісту „ВЗ“ Лев Скоп. — Нещодавно я продав своїх ікон на тисячу євро. Але цих коштів бракує на погашення боргу. Ми купили один тепловізор і вже передали на фронт. Потрібно ще 2 тисячі євро, аби розрахуватися за цей приціл. Зрозуміло, що цього замало. Плануємо зібрати кошти і закупити більше тепловізорів. Їх відвозимо на схід і передаємо у руки знайомим воїнам».

Фото Оксани Тарнавської

Схожі новини