Передплата 2024 ВЗ

Через грип в Україні масово закривають школи

У Києві повністю скасували заняття у 120 навчальних закладах. Вимушену паузу в навчальному процесі зробила кожна четверта столична школа. Кожен п'ятий учень зліг із температурою, має кашель або нежить

Аби не допустити поширення вірусу, на карантині — усі школи Мукачівського району Закарпаття, Житомира, Чернівців і Тернополя. Частково призупинили навчальний процес у Волинській, Запорізькій, Вінницькій, Миколаївській, Рівненській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Від понеділка закриті окремі школи у Миколаєві (обласному центрі) та деяких інших містах. У Львові позапланові канікули оголосили у 14 навчальних закладах: у школах №3, 4, 17, 67, 78, 63, 6, 13, 70, 71 та НВК «Дивосвіт», Львівській лінгвістичній гімназії, НВК «Провесінь» та Авторській школі «Тривіта». Як пояснюють в Управлінні освіти Львівської міськради, у цих навчальних закладах у зв'язку з хворобою відсутні 30% учнів (згідно із наказом МОЗ України, закривати школу або клас на карантин можна, якщо відсутні на уроках 20% і більше учнів). Також вимушено пропускають уроки школярі із Золочівського району і Бродів.

У вівторок, 13 лютого, відновився навчальний процес у СЗШ №87. У середу, 14 лютого, повернулися за парти учні школи східних мов та бойових мистецтв “Будокан” №35. У четвер, 15 лютого приступають до занять діти, що навчаються у середній загальноосвітній школі “Лідер”, Класичній гімназії, школі №1, №52, №93 та “Школі радості”.

Як розповіла “ВЗ” лікар-епідеміолог Львівського міського відділу обласного лабораторного центру МОЗ України Олександра Яхницька, дані щодо захворюваності, які надають адміністрації шкіл, не збігаються з офіційною статистикою. Перевищення епідпорогу немає ні загалом, ні в окремих групах. Можливо, діти хворіють, але батьки не звертаються по медичну допомогу або просто вирішують перестрахуватися, тому й не пускають дітей до школи. Лікар запевняє: підвищення захворюваності на грип та ГРВЗ — сезонне, тож хвилюватися не варто. А от кір не думає відступати - захворюваність на цю інфекцію зберігається на тому самому рівні, що була у січні.

Як повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України, минулого тижня на грип і ГРВЗ у Львові захворіло понад 4,8 тисячі осіб. З них більш ніж 56% - діти віком до 17 років. Госпіталізували майже 240 хворих.

Паралельно з грипом в Україні лютує кір. Щоправда, цього тижня захворюваність потроху йде на спад. За інформацією заступника гендиректора з нагляду за інфекційними хворобами "Центру громадського здоров'я" МОЗ Віктора Ляшка, кількість хворих зменшилася на 14%. Від початку року захворіло майже 4,3 тисячі українців. Померло п'ятеро. В Івано-Франківську - 25-річна жінка, яка спочатку заразилася грипом, а після цього — кором.

Схожі новини