Передплата 2024 «Добра кухня»

Стала мамою... у 50 років!

Новонароджена дівчинка – перша дитина 60-річного батька. А ще в маленької Анни-Марії є 29-річний брат.

Подружжя з Хирова, Рита Присяжненко та Ігор Бандрівський, не можуть натішитися донечкою. Дівчинка народилася здоровою, вагою 3,9 кг, зі зростом 56 см. Щасливу маму через шість діб виписали додому.

«У нас були випадки, коли народжували у 40 і навіть у 45 років, але щоб у 50? У моїй практиці це вперше, а я маю 28 років стажу, – розповіла «ВЗ» завідувач акушер-гінекологічного відділення Старосамбірської центральної районної лікарні Орися Бонецька. – Чим старша жінка, тим більша ймовірність, що у неї буде екстрагенітальна патологія, а, можливо, й не одна (йдеться про хронічні недуги, не пов’язані з вагітністю). Звичайно, вагітність у старшому віці завжди пов’язана з певними ризиками, але пані Рита відповідально поставилася до свого стану – чемно виконувала всі лікарські приписи, регулярно проходила обстеження та здавала аналізи. Була достатньо здоровою, щоб народжувати самій (тому й не відправляли її до Львова), та все ж вирішили не ризикувати і провели жінці кесарів розтин».

Запитую у пані Рити, як назвали донечку. «Анна-Марія – на честь матері та бабусі Ісу­са Христа. Так чоловік вирішив», – зізнається молода мама. Так-так, саме молода, бо важко повірити, що ця жінка відсвяткувала ювілей у пологовому відділенні – настільки добре виглядає. Правду кажуть: вагітність прикрашає жінку, омолоджує тіло і душу!

Пан Ігор уже на пенсії, тож залюбки допомагає дружині. Батьком став уперше, тому у дитині душі не чує. Пізнати радість батьківства було його найбільшою мрією, і ось – вона стала реальністю! Анна-Марія, хоч іще зовсім крихітка, батьків жаліє: не вередує, дає виспатись уночі.

 Пан Ігор батьком став уперше, тому у дитині душі не чує.
Пан Ігор батьком став уперше, тому у дитині душі не чує.

“У мене є син від першого шлюбу. Йому – 29 років, живе в Ужгороді. Маю й онука – йому 2,5 року, – розповідає пані Рита. – Над старшим сином так не трусилася, як над Анною-Марією. Мабуть, тому що молода була, коли його народила. Поїв, покакав, попісяв? От і добре. З донькою – все по-іншому: ні на крок не відходжу, буквально пилинки здмухую”.

Подружжя разом уже 12 років. Жінка родом із Донецької області. Там і познайомилася зі своїм судженим (чоловік працював водієм на меблевій фабриці і розвозив товар по Україні). 2014 року, коли на сході почалася війна, перебралася до нього на Львівщину, у місто Хирів. З часом пара вирішили узаконити стосунки. Пані Рита зізнається: вагітність стала для них несподіванкою, але приємною. Просять у Бога лише одного: щоб дарував здоров’я виростити малечу та поставити її на ноги. І хтозна, може, й дочекаються від донечки онуків…

Стоп-кадр з Youtube

Схожі новини