Передплата 2024 «Добра кухня»

Дмитро Прокопов вчився співати у своєму підвалі і «виспівав» машину

Коли «Караоке на Майдані» відбувалося у Кам’янці-Подільському, батьки не змогли послухати сина, бо усе місто було перекрите.

Завдяки своєму таланту і чудовому голосу 24-річний маркетолог з Кам’янця-Подільського Хмельницької області Дмитро Прокопов тепер їздить на новенькому автомобілі. Хлопець переміг у популярній програмі “Караоке на Майдані” і отримав звання “Найкращого народного артиста” 2017 року.

Дмитро Прокопов займається вокалом з дитинства. Його батько — музикант, усе життя грає на весіллях. Дмитро свої “перші університети” також проходив на весільних забавах. Навчився грати на акордеоні і займався у місцевому театрі “Любава”. Коли у підлітковому віці почалася мутація голосу, почав займатися спортом. Однак постійно мріяв співати. Щоб остаточно не розівчитися, дарував свої пісні друзям на дні народження, трохи співав на весіллях. Оскільки живе у приватному будинку, то у підвалі облаштував репетиційний кабінет: поставив колонки, мікрофон, і як тільки випадала вільна хвилина, біг у підвал на чергову репетицію.

- Коли 16 вересня у Кам’янець-Подільський приїхав Ігор Кондратюк, був шалений аншлаг, всі вулиці перекрили, - розповів в ексклюзивному інтерв’ю журналісту “ВЗ” Дмитро Прокопов. - Це був його перший приїзд у Кам’янець-Подільський за всю історію “Караоке...”. На головну площу, здавалося, прийшло усе місто. Взяти участь у програмі мене вмовила сестра. Ми прийшли о дев’ятій ранку, зйомка почалася через три години. Якщо людина ближче у колі до ведучого, є шанс бути почутим. Вже закінчилася музика заданої пісні, і Кондратюк попросив мене заспівати акапельно. Лише тоді витягнув на середину.

Дмитро не привів зі собою друзів, як це зробили інші учасники. Тож на підтримку публіки не дуже сподівався. Через перекриття вулиць навіть батьки не могли потрапити до центру. Тато пояснював поліцейським, що там зараз співає його дитина, але їх не пропустили. Потрапили “під завісу”, коли Дмитро співав фінальну пісню.

- Я оцінив, що багато молоді, і вибрав популярну пісню “Тумани” Макса Барських, - каже Дмитро. - І вцілив у “десятку”. Встановив рекорд зібраної суми — 2379 гривень. Таких грошей за всю історію шоу ніхто не збирав.

Зібрану суму Дмитро віддав на лікування бійців, поранених у зоні АТО. А додому повіз новенький телевізор і кошик продуктів. За кілька днів міська рада вручила йому музичний центр.

А далі був півфінал, у якому взяло участь 48 найкращих народних співаків з України. На “домашнє завдання” дали вивчити п’ять пісень. Учасники розбивалися на групки по троє і боролися за вихід у фінал. Хлопець повіз зі собою групу підтримки — 15 друзів. Такою є умова шоу. І голосують у півфіналі не грошима, а фішками. Усім, хто прийшов вболівати на Майдан, видають по одній фішці. Людина може кинути її за того, хто найбільше сподобався.

- Домовитися з Кондратюком справді не можна?

- Він непідступний! Не раз чув, що це один із небагатьох представників шоу-бізнесу, який бореться з корупцією. Ігор Кондратюк — дуже справедливий, допомагає хлопцям, які воюють на сході.

У півфіналі Дмитро Прокопов... програв! Йому пощастило, що у “Караоке на Майдані” є правило п’ятого гравця. Четверо переможців півфіналу виходять у фінал і ще одна людина, яка набрала найбільше фішок серед тих, хто програв. П’ятим учасником і став Дмитро.

До фіналу треба було привезти “підтанцьовку”. Дмитро привіз пару, яка під пісню Миколи Мозгового “Минає день...” виборювала разом з хлопцем перемогу. У суперфіналі за виконання пісні “Тумани” Прокопов назбирав переможних 169 фішок.

- Досі не можу повірити у те, що виграв машину “Хюндай-Акцент” 2017 року, - каже Дмитро Прокопов. - Лише коли приїхав у салон, і мені урочисто вручили документи на автомобіль, зрозумів, що є на світі правда і чесні люди. Тато давно мені казав, щоб їхав на “Караоке...”. Але щось мене завжди стримувало. Не можу описати своєї радості, безмежно вдячний і організаторам, і спонсорам програми, і всім, хто мене підтримав.

Дмитро Прокопов став місцевою знаменитістю. Хтось просить автограф і фотографується, хтось заздрить і розпускає плітки... Коли приїхав до ялинки у Новорічну ніч привітати кам’янців, містяни зустріли його як зірку шоу-бізнесу.

Дмитро мріє продовжити співочу кар’єру. Але для цього треба брати уроки вокалу у професіоналів...

Схожі новини