Передплата 2024 «Добрий господар»

Святий Миколай прийшов до маленьких читачів «Вечірньої казки» і «Левчика»

У редакції «Високого Замку» подарунками й розвагами відзначили найактивніших дописувачів наших дитячих журналів.

Цього року «Високий Замок» розширив «географію» своїх читачів: побачили світ два дитячі журнали — «Вечірня казка» і «Левчик». І вже маємо багацько шанувальників цього казкового чтива. У редакції «Вечірньої казки» протягом року збирали листи та малюнки найактивніших читачів. Діти не тільки читають наші казки, а ще й створюють і малюють свої, діляться ними із іншими дописувачами і читачами.

Напередодні Новорічно-Різдвяних свят у редакції «ВЗ» відбулося казкове свято за участі найактивніших дописувачів року. Переможців визначили п’ятнадцять. «Було важко визначити найкращих із кращих, — розповідає редактор «Вечірньої казки» Іванна Подольська. — Адже усі діти — неймовірно талановиті. Дітки, які надіслали найбільше листів із правильно розгаданими кросвордами і найкращі творчі роботи, отримали запрошення на велике казкове свято у редакцію газети на День Святого Миколая».

Переможцями стали не тільки дітки із Львівщини, а й із сусідніх областей. Це Софія Прокопчук із Нововолинська Волинської області, Юліана Монатік з міста Луцька Волинської області, Аліна Бойчук із селища Ланчин Надвірнянського району Івано-Франківської області, Максим Васильчук із міста Сарни Рівненської області. Мало того, ці дітки із батьками навіть приїхали до редакції «ВЗ» на зустріч зі Святим Миколаєм. На жаль, змогли приїхати не всі переможці, було лише десятеро маленьких читачів у супроводі рідних.

Як «Святі Миколаї» виступали генеральний директор Видавничого Дому «Високий Замок» Степан Курпіль, головний редактор газети «Високий Замок» Наталія Балюк, відома письменниця Галина Вдовиченко, випускові редактори «Вечірньої казки» та «Левчика» Іванна Подольська та Юлія Ліщенко, казкарка та ілюстратор Марія Всяка. Ніхто не залишився без подарунка. Щоб отримати його, наші читачі ще раз продемонстрували свої таланти — розповідали про себе, читали вголос вірші, розповідали казки, а потім ще й усі разом придумали казку про Котика — Чорного Носика. Казочка з’явиться у наступному номері «ВК». «Родзинка» подарунків — лялькові символи наших дитячих журналів — Левчик і Домовичок-Казковичок.

Не залишилися без подарунків і батьки маленьких переможців. Кожен отримав по два настінні календарі від «Високого Замку» на наступний рік — релігійний і світський, із символом наступного року, Жовтим Собакою. А на завершення усіх чекав сюрприз — солодка гостина від кав’ярні «Скарбек». Кондитери потішили величезним тортом і різноманітними тістечками. А потім на наших гостей чекала ще одна інтелектуальна розвага — захоплива екскурсія музеями Львова.

Фото Сніжани ПАЛАЖЧЕНКО

Схожі новини