Передплата 2024 ВЗ

На рак вказали синці на ногах...

14-річна дівчинка відчайдушно бореться за життя. Кожна переказана гривня на її лікування підвищує шанси на одужання.

Страшну хворобу у 14-річної Юлії Якимик зі села Зимна Вода, що на Львівщині, запідозрив... масажист. Приходив робити масажі її мамі, бо жінка мала проблеми з хребтом. Поцікавилася, чи не може він допомогти доньці — висока дівчинка постійно сутулилася, і мама хвилювалася за її поставу.

Масажисту відразу кинулися у вічі синці на ногах Юлі. “А часто вона у вас падає?” - запитав. “Не пригадую, коли таке було востаннє”, - відповіла стривожена матір. Її серце вже зачуло біду. Масажист порадив здати загальний аналіз крові. Результати були дуже погані. Дитину скерували у гематологічне відділення Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру (у народі більш відомого як “Чорнобильська лікарня”).

Батьки не відкладали візиту до лікарів. Поїхали у суботу, 25 березня. Дівчинка здала ще один аналіз крові. Їй зробили пункцію зі стегнової кістки. Результати досліджень приголомшили батьків. У Юлі виявили гостру мієлоїдну лейкемію, рак крові.

Як розповіла кореспонденту “ВЗ” тітка дівчинки Наталія Лемещук, білоруські лікарі відразу погодилися взяти дитину на лікування. Однак наші медики порадили батькам звернутися до європейської клініки. Зараз Юля разом із мамою перебуває у Німеччині. Їй почали капати першу “хімію”. Після другої стане відомо, чи потрібно робити пересадку кісткового мозку. Батькам вдалося самостійно зібрати 80 тис. євро. Продали дві машини, позичили гроші у родичів. Але цієї суми не вистачає на хіміотерапію — потрібно ще 70 тис. Якщо доведеться робити пересадку кісткового мозку, - то ще більше. Вам небайдужа чужа біда? Готові допомогти? Кошти просимо переказувати за цими реквізитами:

Приватбанк 4149497825446034 Якимик Наталія 4149625812890851 Якимик Андрій Виникли додаткові запитання? Телефонуйте за цими номерами: +380 (97) 581 14 77, Наталія Якимик (мама; зараз перебуває з

Схожі новини