Передплата 2024 «Добра кухня»

Готельні «Люди року» – Філатова і Компанець

Власниця готельного комплексу Edem Rezort Ольга Філатова перемогла у Всеукраїнській номінації «Інвестиція року», а власниця «Кавальєра» Ореста Компанець – «Готельний комплекс року»

Уже 21 рік поспіль, традиційно наприкінці березня, в Україні відбувається так званий “Ярмарок марнославства”, який офіційно називається “Людина року”. Всеукраїнську приватну премію “Людина року” заснував голова правління громадського об’єднання «Обличчя майбутнього» Аркадій Райцин. Суть премії полягає у тому, щоб відзначити людей за професійні та суспільно важливі досягнення (такою є офіційна версія цього проекту). А насправді це значною мірою робиться для того, щоб задовольнити амбіції багатих і знаменитих людей. Відзнаки вручають у 18 номінаціях: регіональний лідер, підприємець року, менеджер року, фінансист року, митець року, спортсмен року, інвестиція року... Як правило, так звані бізнес-номінації присуджують доволі суб’єктивно.

Цього року серед нагороджених премією “Людина року” є кілька львів’ян. Зокрема, бізнес-леді готельного бізнесу - власниця готельно-ресторанного комплексу Edem Rezort Ольга Філатова та власниця готельно-ресторанного комплексу «Кавальєр» Ореста Компанець. Ольга Філатова стала лауреатом премії «Людина року» у номінації «Інвестиція року», а Ореста Компанець - «Готельний комплекс року».

Ольга Філатова була на церемонії у супроводі свого чоловіка, екс-народного депутата України, “свободівця” Ігоря Кривецького. Очевидно, “свободівець” не хотів “світитися” на церемонії та особисто отримати премію (бізнес - родинний), вирішив цього року залишитися в тіні своєї дружини. Елітний відпочинковий комплекс Edem Rezort розташований у селі Стрілках Перемишлянського району Львівщини. Готель на 90 номерів вражає шикарністю, багатим інтер’єром і хорошою інфраструктурою. З усього видно, що грошей тут вкладено дуже багато. Однак дорога, яка веде до елітного комплексу, залишає бажати кращого. Може, “Інвестор року” ще й у дорогу інвестує?.. На це зауваження Ольга Філатова відповіла журналісту “ВЗ”: “А з чого ви взяли, що дорога не дуже хороша? Як на мене, вона — ідеальна. Свій відтинок дороги, що веде до траси Львів-Івано-Франківськ, ми відремонтували. Дорога зі Львова — теж непогана. Там майже немає ям. Хіба що залишився шматок дороги під мостом (50 метрів), яке місто не захотіло відремонтувати, а область теж не захотіла це взяти на себе”.

Запитую Ольгу Філатову, яку суму інвестицій вкладено у відпочинковий комплекс. “Усе, що можемо, — усе вкладаємо: час, гроші, бажання, сили, ночами не спимо, - відповіла пані Ольга. - Це не просто комплекс як архітектурна споруда, а спосіб життя, спосіб мислення. Це бажання довести, що можемо робити щось своє, що українці можуть робити класні речі. Цього року на базі готелю відкриють центр відновлення здоров’я. Це буде центр превентивної медицини — поєднання традиційних технологій із новітніми технологіями. У цій номінації (“Інвестиція року”) були люди, які теж роблять важливі речі, — промисловці. Але в цей складний час, коли треба знайти речі, які би нас просували вперед, давали енергію, то, напевно, ми виступили флагманом гарних речей, які надихають людей. Які показують, що є щось позитивне в тому світі, а не тільки руїна, війна, негатив, відсутність грошей, відсутність бажання щось робити у своїй державі. Спілкуючись з організаторами конкурсу, для себе зрозуміла, що для них це було показово”.

Ще одна тріумфаторка конкурсу - Ореста Компанець, що є власницею готельного комплексу «Кавальєр», який у 2014 році відкрили на вул. Старознесенській. За даними бази Єдиного державного реєстру, власниками ТОВ «Кавальєр» є Микола Діжак та чоловік Орести Компанець — Дмитро Компанець. Вочевидь, мужчини галантно поступилися жінці, аби вона отримала нагороду.

Торік на території готелю відкрили сучасний басейн та пляж, де збираються на відпочинок небідні молоді люди. На відкритті басейну (квиток коштував 400-500 гривень) були зіркові гості - Ольга Фреймут, Володимир Горянський, гурт «Онука». Готель “Кавальєр” відкриває красиву панораму Львова. Там влітку минулого року відзначав своє весілля ведучий, актор Сергій Притула.

Схожі новини