Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Neвідкладна допомога в сезон застуд

Страшно уявити, але людина за своє життя в середньому витрачає на боротьбу із застудою та грипом понад 4 роки.

Якщо у вас є кращі плани на ці роки свого життя, варто подумати про те, як запобігти хворобі, аби потім не довелося лікуватися.

Хтось хворіє частіше, хтось — рідше. Стійкість нашого організму до хвороб залежить насамперед від стану імунної системи. Та найбільше навантаження на неї припадає на осінньо­зимовий період. Навіть найздоровіша людина у цей час може застудитися або підхопити грип. Наприклад, ви можете промочити ноги, а вже наступного дня відчуєте біль у горлі. Аби цього не сталося, розумні люди кажуть: «Промочив ноги — промочи горло!». Але не будь­чим, а бажано гарячим напоєм. Найбільш традиційні відомі: молоко з медом, гарячий чай з лимоном, калина, залита окропом, перцево­медова настоянка.

Борис Скачко, фітотерапевт: «Один із засобів профілактики — перцево­медова настоянка. Оптимальний варіант — «Українська медова з перцем». У ній є чудові складники — перець чилі та гречаний мед. Коли людина вживає перець чилі, наприклад, у складі перцівки, у неї посилюється приплив крові до горла та стравоходу. Коли перець потрапляє у горло, практично відразу підвищується імунітет до вірусів. Якщо там живе яка­небудь бактерія, то чим більше крові приплине до слизової, тим активнішим буде місцевий імунітет. Це фактично пряма боротьба із ГРВІ. Окрім того, оскільки вмикає­ться імунітет, не всякий вірус зможе проскочити до організму. Далі перцівка активізує приплив крові до стравоходу. Анатомічно так влаш­товано, що він розташований одразу за трахеєю. Коли перець проходить стравоходом, відбувається приплив крові і рефлекторно посилюється кровообіг у трахеї та бронхах — таким чином, трахіобронхіт і пневмонія людині вже не загрожують. Гречаний мед, що є у складі перцівки, пом’якшує дію перцю чилі. А ще мед — це найкраще паливо для печінки. Завдяки глюкозі і фруктозі, що є в меді, активізуються всі її функції, чи то синтез білків або очищення крові. Той білок, що потрапив до організму, засвоюється краще і надходить в імунну систему. Добрим доповненням до настоянки є така лікарська рослина, як буркун (доник), що розріджує кров, тим самим покращуючи роботу імунної системи».

Отже, завдяки гарячим класичним засобам, напоям, настоянкам, організм отримує здатність протистояти інфекціям, а якщо хвороба все ж почалася, збільшує шанс перенести її без ускладнень.

Але завжди дотримуйтесь одного головного правила: якщо ви відчуваєте гостре нездужання, у вас підвищилася температура або з’явилися інші характерні симптоми захворювання — відразу звертайтеся до лікаря. Ne хворійте!

Це цікаво:

«Українську медову з перцем» винайшла компанія Nemiroff. Вона вперше у світі використала в одному напої незвичайне поєднання протилежностей — меду і перцю.

У складі використовується гострий перець чилі. Ви могли подумати, що цей перець привозять з південноамериканської країни з аналогічною назвою, але це не так. Чилі постачають з Індії.

Кожен перчик кладеться у пляшку вручну. При цьому чуйні руки фахівців ретельно перевіряють кожен перчик.

Солодкість — не головна перевага меду. У складі напою використовується мед (гречаний) з легкою гірчинкою, щоб забезпечити гармонійне поєднання компонентів.

До складу входить цілюща рослина буркун (доник). Вона широко застосовується в народній медицині при безсонні, головному болю, бронхіті.

Схожі новини