Передплата 2024 ВЗ

Через «великі почуття» замовила дружину коханця

Кілерові з Донбасу галичанка наказала не щадити ні жертву, ні її сина

У Червоноградському міському суді (Львівська область) завершився процес над 32-річною місцевою жителькою. Миловидна тендітна жінка, яка сиділа на лаві підсудних, звинувачувалася у замаху на навмисне вбивство. Молодиця замовила вбивство дружини свого коханця. Хоча вина підсудної була повністю доведена, гуманний суд застосував до неї, говорячи юридичною мовою, покарання нижче нижчої межі — засудив до п’яти років позбавлення волі. Не погодившись з таким покаранням, прокуратура Львівської області підготувала апеляційну скаргу на вирок.

23 квітня минулого року невелике місто Сокаль сколихнула страшна новина. У власній квартирі, розповідали одне одному люди, на очах маленької донечки вбили жінку. Наступного дня сокальчан приголомшила не менш шокуюча новина: “загибла” з’явилася на вулиці жива та здорова!.. Якби не втручання міліції, у сокальчанки, “загибель” якої жваво обговорювало місто, справді були всі шанси завчасно відійти у кращий світ. Спровокував злочин, якому не дали завершитися правоохоронці, класичний любовний трикутник...

32-річна жителька Червонограда, працівниця однієї з фірм, що надає інтернет-послуги, зустрічалася з чоловіком із Сокаля, який “жив на дві сім’ї”. Чоловік, як це часто буває у подібних випадках, не поспішав розлучатися з дружиною, з якою виховував двох дітей. Тоді коханка знайшла інший спосіб вирішити проблему — замовила кілера для суперниці.

Інформація про те, що жителька Львівщини шукає кілера, надійшла правоохоронцям з тоді вже палаючого у війні Донбасу. Жителька Червонограда листувалася Інтернетом з донеччанином, з яким познайомилася на одному з сайтів. Спілкуючись, віртуальні знайомі обговорювали ціни у своїх регіонах, інші соціальні та політичні теми. Та одного разу донеччанин отримав від віртуальної подруги незвичну пропозицію — знайти кілера. “Мені потрібен рішучий чоловік,- писала галичанка,- який би наважився за винагороду вбити жінку. Бажано, щоб це був бойовик, який воює на Донбасі та звик до крові”...

Майбутній жертві пощастило. Людина, через яку шукали кілера, виявилася інформатором донецького УБОЗ (управління боротьби з оргзлочинністю). Перевіряючи інформацію, що надійшла з Донецька, львівські убозівці переконалися, що це не жарт: жителька Червонограда справді розробила план убивства суперниці у любовних справах і шукає виконавця злочину. Щоб не бути викритою, планувала контактувати з кілером лише віртуально, через Інтернет. Проте правоохоронцям вдалося примусити жінку особисто зустрітися з “кілером”, який буцімто приїхав до Червонограда з Донбасу. Роль безжалісного “відморозка” зіграв оперативник УБОЗ.

“Під час першої зустрічі “виконавця” і замовниці вбивства,- розповів “ВЗ” заступник начальника УБОЗ ГУ МВСУ у Львівській області Роман Рибіцький, — ми зрозуміли, що жінка налаштована рішуче. За вбивство дружини коханця готова була заплатити 22 тисячі гривень. Авансом виплатила “кілеру” п’ять тисяч гривень і висунула кілька умов. Добре знаючи розпорядок дня свого коханця, жінка повідомила “кілеру” час, коли чоловіка не буде вдома. Щоб на неї не впали підозри, наказала “виконавцю” замаскувати злочин під вбивство під час розбійного нападу. Вражала жорстокість зловмисниці. Ця жінка виховувала малолітню дитину, проте чужих дітей не жалкувала. Суперниця, яку мали ліквідувати, проживала з чотирирічною донечкою та повнолітнім сином. Молодшу дитину “кілер” мав залишити живою. А старшого сина жертви, якщо той буде в квартирі, також слід убити, як небажаного свідка”.

Отримавши аванс та план дій, “кілер” приступив до “виконання замовлення”. Перед тим, як розіграти сцену вбивства, убозівці зустрілися з жертвою. Для 45-річної жительки Сокаля спілкування з правоохоронцями стало шоком. Жінка здогадувалася, що її благовірний живе подвійним життям. Та навіть не припускала, що коханка чоловіка вирішить ліквідувати свою суперницю... Убозівцям вдалося умовити жінку зіграти роль загиблої.

Наступного дня після “вбивства” “кілер” зустрівся зі своїм “працедавцем” і надав докази виконаної “роботи” — показав фотографії жертви, яка лежала мертвою у калюжі крові. Замовниця передала “кілеру” гонорар, і наступної миті на неї одягнули наручники. Коли з’явилися убозівці, зловмисниця спробувала “увімкнути дурника”. “Це мене друзі розігрують? — хихикала. — А де прихована камера?..” Та, опинившись у справжній камері, жінка зізналася у вчиненому і почала “каятися” — доводила, що пішла на злочин через... велике кохання. Судді, здається, у “велике кохання” повірили (чим ще можна пояснити занадто м’який вирок?), та досвідчені убозівці, які викрили не одне замовне вбивство, переконані, що за “великим коханням” ховалися меркантильні інтереси. Сокальчанин, якого ціною чужого життя намагалася зробити законним чоловіком замовниця вбивства, відомий у своєму районі бізнесмен. То чи не його статки приваблювали коханку більше від любощів?..

Протягом року убозівцям Львівщини не вперше доводиться запобігати вбивству, яке ретельно планували жінки. У Галицькому районному суді Львова триває розгляд справи, порушеної проти жительки Буського району, яка замовила вбивство колишнього чоловіка. Після розлучення подружжя через суд ділило майно. Щоб не ділитися, жінка вирішила вбити колишнього чоловіка. Кілера також шукала через Інтернет, на чому й “погоріла”. Та, на відміну від червоноградської зловмисниці, її послідовниця навіть не намагалася після затримання вдавати каяття.

“Виконуючи замовлення”, псевдокілер, як і наказувала організатор злочину, “навіки заховав труп” чоловіка. Про “зникнення безвісти” останнього замовниця злочину повідомила до міліції. А коли через кілька днів під час ставки віч-на-віч побачила свого чоловіка живим і здоровим, не приховуючи ненависті, проклинала і його, і “кілера”.

Схожі новини