Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І балаклави, і сухі борщові суміші

Бродівські волонтери шиють спецодяг для воїнів та готують для них домашні смаколики

У Бродах активно працює “донька” львівської волонтерської групи з довгою, але точною назвою “Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів”. Її учасників порахувати неможливо — їх вже дуже багато.

А почалося все з ідеї бухгалтера приватної фірми Тетяни Стасюк. Вона дізналася?, що львів’янки шиють балаклави та плетуть маскувальні сітки для воїнів, і подзвонила координатору групи у Львові Світлані Божко. Додому, у Броди, поверталася з тканиною, а вже через кілька днів у швацькому цеху, власницею якого є її товаришка, безкоштовно пошили 150 балаклав для фронту. Наступною була партія теплих безрукавок, потім — шістдесят рукавиць, які пошила вдома одна жінка, та сорок одна пара рукавиць, пошитих на приватному підприємстві. Тепер шиють флісові шкарпетки, плетуть у педколеджі ім. М. Шашкевича маскувальні сітки, сушать та пакують сухі борщові набори, імбирно-медові суміші, перекручене з часником, сіллю та перцем сало... Тетяна про усі новації дізнається з Інтернету і телебачення й одразу виходить на ініціаторів, бродівці підхоплюють добрі ідеї. А матеріалами забезпечують волонтери зі Львова, їхній координаційний центр — у церкві Св. Климентія на Чупринки, 70.

Добру справу зробили у Бродах для дітей загиблих бійців. У педагогічному коледжі з ініціативи педагога Богдани Багай провели спеціальну програму, зібрали кошти на подарунки і за підтримки доброчинців спромоглися подарувати дітям загиблих саме ті подарунки, про які вони мріяли. А дізналася про це пані Богдана, попередньо обдзвонивши вісім сімей, у яких діти залишилися сиротами через війну...

Поранені у львівському госпіталі радіють, коли Тетяна Стасюк привозить їм спеціальні чохли на поранені кінцівки. Хлопцям було б нелегко вийти на вулицю подихати свіжим повітрям, якби не отримували від Тетяни та її товаришок ці зручні й теплі “вбрання” на руки та ноги, закуті в апарати Ілізарова. Чохли шиють там, де починали у Бродах з пошиття балаклав — на підприємстві Ольги Чорнобай. Викройками допомогла киянка Оксана Полончук. Тетяна Стасюк вже не раз приїжджала у львівський госпіталь, знімала мірки, а наступного разу привозила готову “одіж” для поранених бійців.

Можливо, хтось захоче приєднатися до спільної справи. Телефонуйте до львівських волонтерів з “Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів”. Гаряча лінія: 0673999485 та 0932314447.

Схожі новини