Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів відвідують туристи-холостяки та ті, яким дорого їхати у Європу

Найбільше гості нарікають на погані дороги,громадський транспорт, брудне місто...

ЛКП “Інститут міста” та Центр розвитку туризму дослідили особливості туриста Львова: де мешкають, з якою метою приїжджають, які місця відвідують, як оцінюють місто? Експерти опитали 400 відвідувачів з різних міст України, а також з Польщі, Росії, Німеччини. Думку гостей міста вивчали під час екскурсій, у готелях, хостелах, аеропорті, автовокзалі... Про це повідомили “ВЗ” в “Інституті міста”.

Результати ДОСЛІДЖЕННЯ показали, що головний туристичний клієнт міста Лева — молодь віком 18-35 років (70%), з вищою освітою (64%), неодружені — 54%. 53% — це люди, які приїхали до Львова повторно і порекомендували місто своїм друзям. Більшість туристів перебувають у місті два-три дні. Таких, що живуть тут бодай тиждень, — обмаль.

На архітектуру Львова їдуть подивитися переважно німці, поляки, чехи, французи, італійці. Прогулюючись центром на вихідні, кореспондент “ВЗ” зустріла велику туристичну групу з Білорусі. Експерти кажуть, що така тенденція — не випадковість. Для багатьох людей із низьким рівнем достатку Львів — унікальна можливість побачити справжню Європу під час мандрів. Адже місто Лева нічим не поступається іншим європейським містам.

35% гостей приїжджають потягом, 26% — власним автомобілем. Тих, хто подорожує літаком, — 38%. Це переважно люди з категорії бізнес-туризму, які мешкають у готелях (34%) та орендованих квартирах (34%). Туристи з менш набитим гаманцем поселяються у хостелах (24%).

Для чого приїжджають у Львів? Відпочинкові туристи (їх є 88%) вивчають архітектуру (66%), досліджують місцеву культуру та традиції (45%) і просто знайомляться з новим містом (31%). А ось гості “бізнес-туризму” приїжджають на конференції та конгреси (26%), переговори з партнерами (24%), досліджують компанії (22%).

Згідно з дослідженням Інституту міста, 82% людей сказали, що хочуть повернутися до Львова ще раз, 91% — будуть рекомендувати це місто знайомим, родичам. Найбільше сподобалася архітектура, атмосфера, гостинність львів’ян, затишні кафе та українська кухня. Посиденьки в кафе — улюблена справа для 70% туристів, які відвідали Львів.

В туризмі не обходиться без ложки дьогтю. Дослідження показало, що гості з європейських та українських міст надалі нарікають на погані дороги, громадський транспорт, брудне місто, брак смітників, поганий стан вулиць і будинків, незаконне паркування авто на тротуарах.

Як альтернативу Львову туристи розглядають такі українські міста, як Київ, Чернівці, Одесу, Сімферополь, закордонні — Краків (Польща), Прага (Чехія).

Схожі новини