Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мама-дюймовочка

Жінка зростом 1м 40 см народила другу дитину

Коли Квітослава Максимишин прямує вулицею зі своєю донечкою Юлею, всі приймають її за старшу сестричку. Мамуся молодо виглядає не лише на обличчі. Її зріст — 1 м 40 см. А цими днями жінка вдруге пізнала радість материнства: у них з чоловіком Михайлом народився синочок.

—Такі ПОРОДІЛЛІ — на дзвичайна рідкість, — каже кореспонденту “ВЗ” завідуючий акушерським відділом фізіології та патології вагітних Львівської обласної клінічної лікарні Володимир Солощенко, який допоміг сину міні-мами з’явитися на світ. — Але Квітославі пощастило. Обидві вагітності минули без ускладнень. За її зросту та ваги 40 кг (під час вагітності жінка набрала ще дев’ять) виносити дитину — завдання нелегке, але майбутня мама зібрала всі свої сили у кулак.

- У Квітослави — вузький таз, нефункціональний для природних пологів, тому два з половиною роки тому, коли прийшла до нас народжувати першу дитину, зробили їй кесарів розтин, — розповідає акушер-гінеколог Наталія Дружиненко, яка приймала пологи у Квітослави перший раз. — Вдруге також довелося надати перевагу кесаревому розтину.

Дочка з’явилася на світ вагою 3 кг, а її братик важить 2 кг 700 г та має зріст 47 см. Вочевидь, піде у свого тата. Михайло зі зростом 1 м 75 см почувається біля дружини-дюймовочки справжнім чоловіком та ніжно називає її Квіточкою.

Квітославі — 27 років. Познайомилася з коханим вісім років тому, вже три роки живуть у щасливому шлюбі. Новоспечена мама народилася та виросла в селі Ременові Кам’янка-Бузького району. Вона — шоста дитина у сім’ї, сьомим став її молодший брат. Усі хлопці — високі та міцні, як соколи. А Квітка, єдина донечка, вдалася у тата — він такий же мініатюрний, як вона. З майбутнім чоловіком тендітна дівчина познайомилася у кафе, куди приходила разом із подругами послухати живу музику та потанцювати. Гарна, як лялька, вона відразу впала у вічі Михайлові.

Він забрав кохану до рідного Запитова — у батьківську хату. Батьки чоловіка виховали десятеро дітей і щасливі, що Квіточка подарувала їм 21-го онука!

Другу дитину молоді батьки планували, але пізніше — коли Юлечка піде в садочок. Та лелека влаштував їм сюрприз. Михайло завжди мріяв про сина, тож його народження — несподіване щастя. Татусь охоче забавляє малюка. Не виходить з лікарні, колише його, міняє памперси, подає дружині, щоб погодувала. Квітослава згадує, що так само Михайло допомагав, коли народилася дочка. Каже, їй на чоловіка нема чого нарікати: він у неї хазяйновитий, ходить по гриби, ловить рибу, готує їсти. Розбіжності мають лише у смаках щодо їжі: Михайло любить м’ясо, а дружина не вживає його взагалі.

Молодій мамі молока вистачає, тож сподівається, що синочок ростиме здоровим.

Схожі новини