Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підшипник замість віагри

Як лікарі дітородний орган пенсіонера з полону визволяли

Лікарі три години визволяли пацієнта з “кайданок” — його член застряг в опорному підшипнику!

Щоб довго залишатися “в строю”, пенсіонер вирішив натягнути на своє “багатство”... деталь від автомобіля. Металевий “аксесуар” перетиснув статевий орган — ерекція у винахідливого мачо й справді тривала довго. Однак невдовзі проявилися й побічні ефекти — дітородний орган почав набрякати та боліти. Коли бідака зрозумів, що самотужки йому не вдасться зняти кільце, побіг до найближчої лікарні.

“Коли зайшов до мене у кабінет, я злякався, — зізнається лікар-уролог Львівської обласної клінічної лікарні Дмитро Репко. — В одній руці тримав сокиру, в іншій — напильник, ще й бурмотів собі щось під ніс. Сказав, що не розумію, про що він говорить. Тоді той чоловік спустив штани”.

Дмитро Репко закликав на допомогу д. м. н., професора кафедри урології ЛНМУ ім. Д. Галицького Олександра Шуляка та завідуючого відділенням Романа Шеремету. Ті зателефонували у МНС. Еменесники посміялися, але повідомили — зарадити нічим не можуть. Мають відповідний інструмент, але не зможуть його “загнати” під орган, не пошкодивши його. Лікарі набрали номер ювелірного заводу. Ювеліри розвели руками: “Якби деталь була із золота, примчали б за півгодини. А так”... Довелося медикам колегу просити, щоб приніс болгарку з дому.

Пацієнту вкололи заспокійливе. Наркозу не давали — мусив бути у контакті з лікарями. Між членом та підшипником урологи протиснули металеву ручку — боялися зачепити найцінніше. А природа 65-річного чоловіка габаритами не обділила, що якраз і утруднило роботу лікарям.

40 хвилин пиляли деталь, а на ній тільки борозна проступила! Та потім підшипник тріснув. Однак зняти його не вдалося. Довелося обережно перекрутити “кайданку” та знову взятися за болгарку...

Під час операції орган і підшипник поливали холодною водою — від шліфувальної машинки іскри розліталися на всі боки. Лікарі хвилювалися, щоб їхній горе-пацієнт не дістав опіків.

Звільнивши бідолаху, викупали його у ванні і відпустили додому. Через кілька днів пацієнт приніс їм... мішок цибулі. Виправдовувався, що торгує нею на базарі, тому кращого подарунка знайти не міг.

Дмитро Репко каже, такі випадки — непоодинокі. Люблять наші люди експериментувати у ліжку. Нещодавно до них звернувся пацієнт з підозрою на сечокам’яну хворобу. Подивилися його на УЗД, а у сечовому міхурі у нього — з десяток кульок. Щоб лікарі не мудрували, зізнався: то... горох! “Бавилися зі своєю коханкою у гру (вони її “Свистком” називають), — розповідає лікар. — Жінка брала горошини у рот і видувала їх партнерові у сечову протоку. “Загнала” туди аж 15 горошин! Правда, коханці не подумали, як будуть їх звідти діставати”. Любителю гострих відчуттів довелося лягати на операційний стіл.

Визволяли з полону і чоловіка, що вбрав на дітородний орган металеве кільце. Цього разу у хід пішли тиски (їх лікарі позичили у слюсарній майстерні) та молоток.

Медики рятували й жіночку — діставали з її сечового міхура... термометр, який невідомо як туди потрапив.

Схожі новини