Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чим старша жінка – тим більшу цінність представляє

Чому сучасні мачо надають перевагу зрілим дамам?

“Оленка виходить заміж, а її наречений — на п’ять років молодший”, — бідкалася пані Зоряна перед весіллям дочки. “І чого ви переймаєтеся? Зараз модно, щоб чоловік був молодшим за жінку!” — заспокоювали її родичі. Останнім часом все більше молодих чоловіків обирають супутниць життя старших за себе, а панянки надають перевагу молодшим кавалерам.

Агата Крісті, чоловік якої був на 12 років молодший від неї, жартома говорила: “За археолога вигідно виходити заміж. Чим старша жінка — тим більшу цінність представляє для нього”. Статистика свідчить, що все більше розлучених дам з дітьми зв’язують себе узами Гіменея з чоловіками, на 6-12 років молодшими.

Поліні — 32 роки, Артуру — 25. Закохавшись у неї, хлопець забрав документи з духовної семінарії, в якій навчався, зрозумів, що не може прийняти целібат: мріяв бути з Поліною та виховувати спільних дітей. Через шість місяців після знайомства молоді люди побралися й вже два роки живуть у щасливому шлюбі. “Почуваюся молодшою від Артура. До нього мала хлопців, які були набагато старшими за мене, але деколи здавалося, що я — їхня мама!” — зізнається Поліна. Артур каже, що про вік жінки не замислювався, адже не має значення, скільки дамі років: головне — як виглядає, на скільки почувається. Хто не знає, скільки чоловіку та дружині років, не здогадується, що Артур молодший.

Психотерапевт Олег Іванчук каже, що старші за віком жінки приваблюють чоловіків своєю незалежністю — біля них не потрібно почуватися нянькою. Чим доросліша жінка — тим впевненіша у собі, цікава, ерудована, з нею не соромно з’явитися у поважному товаристві. Оскільки більшість зрілих дам забезпечують себе самостійно, кавалери можуть бути спокійними, що їх цікавить не лише вміст гаманця. Старша представниця чарівної статі — досвідченіша у сексі. Дорослі жінки менш емоційні. На відміну від “малоліток”, вміють змістовно проводити час, їх приваблюють культурні заходи, а не дискотеки у нічних клубах.

А серед дам побутує думка, що біля молодого мачо можна помолодіти. Шерон Стоун, бойфренд якої Мартін Міка на 28 років молодший, переконана, що саме у стосунках з ним полягає секрет її нев’янучої вроди. Чим менше чоловіку років — тим енергійніший, готовий до пригод.

Психолог Вікторія Горбунова пояснює, що у чоловіків та жінок одного віку не збігаються піки сексуальної активності. На фізіологічному рівні сильна стать спочатку випереджає слабку, а потім “перегорає” на 2-7 років раніше. До того ж чоловіки після 30-ти переживають кризу середини життя, вони виснажені сучасним ритмом, адже змушені заробляти гроші, забезпечувати сім’ю. Зважаючи на це, їхнє лібідо знижується, не мають сил на романтику та пригоди... Натомість їхні ровесниці — “у самому соку”, готові до насиченого інтимного життя, прагнуть уваги та компліментів.

Якщо між партнерами різниця до семи років — з психологічної точки зору особливої ролі це не грає. У суспільстві залишилися стереотипи, що жінка має бути молодшою від чоловіка. У наш час вік втрачає значення. Ще двадцять років тому жінки старіли значно раніше. Були завантажені побутовими справами, не мали можливості користуватися ефективною, якісною косметикою. За “життєвою програмою” до 25 років дама повинна була народити хоча б двох дітей і взяти на себе роль такої собі матрони. Сьогодні багатьом молодим мамам далеко за 35.

Єдина причина, яка може завадити щастю “нерівного” шлюбу, — це страх. Суспільство не позбулося стереотипів. Тому дехто боїться глузувань з боку оточення. Багатьох жінок лякає поширена думка про те, що рано чи пізно благовірного потягне до молодої. Зазвичай, ці побоювання залишаються невиправданими. Дами, які мають молодих чоловіків, багато уваги приділяють зовнішньому вигляду та догляду за собою, краще ставляться до партнера. “Зі свого професійного досвіду можу стверджувати, що вік майже ніколи не стає причиною розриву стосунків, — каже пані Вікторія. — Навіть у парах однолітків один може “перерости” іншого або з’являється любов на стороні, яка руйнує сім’ю”.

Чи знали ви, що:

Наполеон Бонапарт був молодший від дружини Жозефіни на п’ять років.

Генріх II від офіційної фаворитки Діани де Пуатьє — на 20 років.

Між Жорж Санд та її коханцем Альфредом де Мюссе була різниця у 6 років.

Едіт Піаф народилася раніше за свого останнього чоловіка на 30 років.

Демі Мур старша від Ештона Катчера на 15 років (пара розпалась).

Максим Галкін молодший від Алли Пугачової на 27 років.

Схожі новини