Передплата 2024 «Добрий господар»

Тарантіно, Спілберг і Скорсезе та їхні шедеври

П’ятнадцять суперкіноновинок, які вийдуть у прокат цього року

У широкий прокат у 2013 році вийдуть нові фільми від іменитих режисерів — Квентіна Тарантіно, Стівена Спілберга, Ларса фон Трієра, братів Коенів, Мартіна Скорсезе, Вонг Кар Вая. Брюс Вілліс тричі рятуватиме світ, а Леонардо ді Капріо тричі перевтілюватиметься — зіграє кривавого работорговця, фінансового вовка з Волл-Стріт та елегантного багатія-красунчика Гетсбі.

НОВИЙ КІНОРІК багатий і на біографічні фільми з історичним розмахом. Це і «Лінкольн», і «Великі майстри» та кіноекранізації видатних романів — «Знедолені», «Великий Гетсбі» та «Піна днів».

Новинки, на які варто звернути увагу цього року:

“Джанго звільнений”. Це драйвовий вестерн зі значним акторським складом — Крістоф Вальц, Леонардо ді Капріо, Джеймі Фокс, Семюель Л. Джексон. Кіно про помсту у стилі енергійного та лютого Квентіна Тарантіно.

Колишній американський раб Джанго об’єднується з німецьким мисливцем за головами, щоб врятувати свою дружину з «хтивих лап» барона плантації. Ді Капріо так захопився роллю, що, гамселячи кулаком по столу, розбив до крові руку, довелося накласти кілька швів.

“Лінкольн” — біографічна стрічка режисера Стівена Спілберга про шістнадцятого президента США. Авраам Лінкольн по праву вважається національним героєм американського народу. На екрані президента втілив Деніель Дей-Льюїс.

В останні місяці життя президент робить вирішальні кроки в історії Америки — скасовує рабство та зупиняє громадянську війну між Півднем та Північчю. Фільм уже має 12 з 24 номінацій у цьогорічній премії «Оскар».

“Знедолені”. Це кінематографічний мюзикл оскароносного Тома Хупера («Король говорить») за легендарним романом Віктора Гюго. У фільмі зіграли Х’ю Джекман, Енн Хеттвей, Аманда Сейфрід, Едді Рейдмейн, Хелена Бонем Картер.

“Великий Гетсбі”. Це екранізація роману Фіцджеральда «Великий Гетсбі». Режисер Баз Лурман відобразив на екрані бомонд з усіма їхніми банкетами, танцями і ріками шампанського. Від грошей п’янко крутиться в голові.

Втілюватиме відполірованого Гетсбі Леонардо ді Капріо.

“Закохані пасажири”. За словами режисера стрічки Педро Альмодовара, це історія про людей, які «виявляються відрізаними від зовнішнього світу і повинні боротися зі своїми страхами, занепокоєннями і баченнями своїми власними силами, без допомоги Інтернету та айфонів». У фільмі зіграли Антоніо Бандерас та Пенелопа Крус.

“В середині Льюіна Девіса”. Брати Коени зняли фільм за мотивами автобіографії Дейва ван Ронко «Мер Макдугал-стріт». Ван Ронк був одним із творців унікальної фолк-сцени нью-йоркського району Грінвіч-Віллідж, з якою пов’язані імена таких музикантів, як Боб Ділан, Том Пакстон і Джоні Мітчелл.

Історія буде розказана від імені вже немолодого музиканта Льюіна Девіса, який, незважаючи на свій талант, ніяк не міг почати грати, але підтримував своїх товаришів у спробах домогтися популярності. Льюіна Девіса зіграє Оскар Айзек (колись грав у гурті The Blinking Underdogs). У зйомках задіяні Джастін Тімберлейк, Керрі Малліган, Джон Гудман та Гарретт Хедлунд.

“Хічкок”. Для режисера Саші Джервасі «Хічкок» стане дебютом у режисурі ігрового кіно. У Голлівуді він відомий як сценарист «Терміналу» Стівена Спілберга. Фільм зберіг тривожну атмосферу, злегка розбавлену гумором, що було властиво і картинам Хічкока.

Хічкока зіграв у фільмі Ентоні Хопкінс, у ролі його дружини — Гелен Міррен.

“Самотній рейнджер”. Пригодницький вестерн режисера Гора Вербінські за мотивами однойменного телесеріалу 1949 року. Джонні Деппа режисер «Піратів Карибського моря» добряче загримував. Він у ролі індіанця Тонто — вірного супутника техаського рейнджера Джона Ріда — носить вороняче опудало на голові. Головну роль, власне Самотнього рейнджера, який на Дикому Заході бореться з грабіжниками і корумпованими багатіями — виконав Армі Хаммер, в чорній масці та стильному ковбойському білому капелюсі.

“Піна днів”. Найзнаменитіший роман Бориса Віана. Його вже двічі екранізували у Франції та Японії. Це романтична історія про багатого винахідника Коліна, який зустрічає дівчину Хлою. Після їхнього весілля Хлоя захворіла — в її грудях виросла водяна лілія. Коліна грає один з головних героїв-коханців Франції — Ромен Дюрі, а Хлою — Одрі Тоту.

“Міцний горішок: Хороший день, щоб померти”. У новому фільмі франшизи Джон Макклейн відправиться до Москви, щоб виручити свого сина Джека з в’язниці. Більшість зйомок все-таки відбувалися не в Росії, а в Угорщині.

“Великі майстри”. Режисер Вонг Кар-Вай знімав цей фільм 10 років. Дія фільму відбувається в 1920-30-і роки в Китаї. Це історія становлення майстра китайських бойових мистецтв Іп Мана, якого в Європі та Америці знають, зокрема, як вчителя кіноактора Брюса Лі.

“Зоряний шлях: У пітьму”. Це дванадцятий повнометражний науково-фантастичний фільм, дія якого відбувається в світі «Зоряного шляху». Режисер Джей Джей Абрамс залишив ролі капітана Кірка і Спока за Крісом Пайном та Закарі Куінто, а от головного лиходія зіграв Бенедикт Камбербетч (відомий нам за новою британською кіноверсією «Шерлок Холмс»).

“Стокер”. Навесні можна буде побачити голлівудський дебют корейця Пак Чхан-ука (режисер «Олбоя») «Стокер». Міа Васиковська грає дівчину на ім’я Індія, батько якої загадково гине. Вони з матір’ю (Ніколь Кідман), яка недолюблює доньку, залишаються вдвох. Саме мати приводить в дім підозрілого незнайомця, який нібито хоче турбуватися про них. Та Індія хоче вивести його на чисту воду.

“Гобіт: Пустка Смауга”. Перша частина кінотрилогії уже побила рекорди з касових зборів. Пітер Джексон завершив перший фільм тим, як гноми Більбо та Гендальф бачать в далечині Самотню Гору. Вони от-от зустрінуться зі страшним Драконом Смаугом.

У другій частині загін перетне таємниче Лихолісся і побуває у полоні короля лісових ельфів Трандуіла. І, нарешті, Більбо проникне в печери Самотньої Гори — колишнього королівства гномів Еребор, де дракон охороняє свої скарби.

“Вовк з Волл-Стріт”. В основу картини лягли мемуари Джордана Белфорта. Фільм розповідає про десятиліття його фінансової діяльності на Волл-Стріт, його проблеми з алкоголем та наркотиками. Як він заснував у 1987 році одну з найуспішніших брокерських компаній, вкрав мільйони доларів в інвесторів та був засуджений за шахрайство з цінними паперами.

Схожі новини