Українці частували ліберійців... борщем та варениками!
Котлета по-київськи тепер у африканських ресторанах.
![](https://img.wz.lviv.ua/sqet_TB1cHqcr2xkd4aD1kB-gtk=/428x285/smart/filters:format(webp)/wz.lviv.ua/images/news/2012/11/37a80c057e9b182811a67ad4f9d2c0ad.jpg)
Українські миротворці у Ліберії почастували місцевих жителів своєю національною кухнею — приготували традиційний український борщ з часничком та пампушками, голубці з грибами, буженину, вареники з картоплею і капустою, домашню копчену ковбасу, налисники з сиром та м’ясом і навіть... оселедець “під шубою”! До виставки готувалися заздалегідь — більшу частину продуктів (у тому числі м’ясо та спеції) привезли з України.
У ТАКИЙ ОРИГІНАЛЬНИЙ СПОСІБ український національний контингент 56-го окремого вертолітного загону ВС України, який працює у складі Місії ООН, відсвяткував День культури ООН. У продовольчому ярмарку “Виставка національних кухонь” участь узяли також миротворці з Філіппін, Індії, Ліберії, Фіджі, Нігерії, Гани, Пакистану, Непалу, Бангладеш, Китаю та Йорданії.
Ліберійцям припала до смаку найбільше українська кухня. Знамениту котлету по-київськи деякі місцеві ресторатори включили у меню своїх закладів.