Передплата 2024 ВЗ

Українці частували ліберійців... борщем та варениками!

Котлета по-київськи тепер у африканських ресторанах.

Українські миротворці у Ліберії почастували місцевих жителів своєю національною кухнею — приготували традиційний український борщ з часничком та пампушками, голубці з грибами, буженину, вареники з картоплею і капустою, домашню копчену ковбасу, налисники з сиром та м’ясом і навіть... оселедець “під шубою”! До виставки готувалися заздалегідь — більшу частину продуктів (у тому числі м’ясо та спеції) привезли з України.

У ТАКИЙ ОРИГІНАЛЬНИЙ СПОСІБ український національний контингент 56-го окремого вертолітного загону ВС України, який працює у складі Місії ООН, відсвяткував День культури ООН. У продовольчому ярмарку “Виставка національних кухонь” участь узяли також миротворці з Філіппін, Індії, Ліберії, Фіджі, Нігерії, Гани, Пакистану, Непалу, Бангладеш, Китаю та Йорданії.

Ліберійцям припала до смаку найбільше українська кухня. Знамениту котлету по-київськи деякі місцеві ресторатори включили у меню своїх закладів.

Схожі новини