Передплата 2024 «Добра кухня»

Гроші у прикарпатців викрадали шахраї із Сумщини

Крадіжки на відстані зловмисники чинили, дізнаючись номери мобільних телефонів

Співробітники підрозділу боротьби з кіберзлочинністю міліції Івано-Франківської області викрили групу шахраїв з далекої Сумщини, яким вдалося зняти значні суми з кредитних карток багатьох жителів Прикарпаття. Діяли зловмисники, використовуючи різні схеми. Та щоразу завдяки з’ясуванню номерів мобільних телефонів потенційних жертв...

Одним із ошуканих став житель Івано-Франківська, який на одному з інтернетівських сайтів подав оголошення про продаж автомобіля і вказав при цьому номер свого мобільного телефону. Незабаром йому зателефонував незнайомець, який погодився купити машину. Щоб не їхати до Івано-Франківська з чималою сумою, казав “покупець”, продавець має продиктувати свої банківські реквізити, і він перекаже на них гроші. Покупець виконав це прохання.

Незабаром йому знову зателефонували на мобілку. Вже іншим голосом хтось представився банківським працівником і повідомив, що на рахунок франківця надійшла певна сума. Однак для повної активізації цього грошового переказу, зауважив «банківський працівник», він має дізнатися код кредитної картки...

Завершилася ця історія тим, що гроші від “покупця” автівки так і не надійшли. Натомість з рахунку іванофранківця зникла вся готівка.. Коли власник рахунку звернувся в банк за поясненнями, йому повідомили, що гроші були зняті через банкомат, розташований... в одному з райцентрів Сумської області.

Наступна жертва зловмисників подала в Інтернет оголошення про продаж монітора від комп’ютера, під яким знову ж вказала номер свого мобільного. Цього франківця “розвели” за схожою схемою. Він зрозумів, що зробив дурницю, коли його мобільний телефон був чомусь заблокований, а з кредитної картки зникли 6 300 гривень.

Наразі, повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Івано-Франківській області, правоохоронці затримали у Сумській області групу молодиків віком від 21 до 25 років. Ще двох шахраїв з цієї групи розшукують.

Схожі новини