Горіхи багаті на антиоксиданти
Крім того, у них багато вітамінів, клітковини, вони володіють протизапальними властивостями тощо
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/526910/horikhy.jpg)
У кожної другої людини протягом життя розвинеться та чи інша форма раку. Ця статистика лякає, але дослідження показують, що ризику смертельного захворювання можна уникнути. Горіхи можуть не лише запобігти хворобі, а й знизити ризик смерті від неї на колосальні 40 відсотків. Насичені хорошими жирами, білками, клітковиною та протизапальними властивостями, горіхи є не лише смачною закускою. Дослідження показують, що невеликі порції можуть знизити ризик низки проблем, включаючи рак, діабет і серцеві захворювання.
П’ятирічне інтервенційне дослідження, проведене в Іспанії за участі понад 7000 людей похилого віку, показало, що група, яку просили їсти горіхи більше ніж три рази на тиждень, мала на 40 відсотків менше шансів померти від раку. І це після врахування інших факторів способу життя, як-от вживання алкоголю, фізична активність та куріння. Хоча горіхи — продукт недешевий, не потрібно використовувати багато коштів, щоб зберегти своє тіло здоровим та знизити ризик раку. Дієтологи поясняють, що лише жмені горіхів на день має бути достатньо, аби досягти мети.
Валентина Миколів.