Чому шкідливо повністю відмовлятися від вживання солі
Якщо повністю перестати додавати сіль у їжу, це може негативно позначитися на здоров'ї
Як пояснили фахівці, сіль є клітинним потенціалом і необхідна для функціонування клітин і виведення з їхнього складу відпрацьованих метаболітів. За участі хлору підтримується достатній рівень соляної кислоти.
За відсутності або значної нестачі солі в раціоні порушується робота шлунково-кишкового тракту, оскільки соляна кислота бере участь у роботі травної системи, а особливо важлива в переробці білка. 10 грамів на день — добова норма споживання солі.
Гіпертонікам кількість продукту краще зменшувати, щоб не було проблем із тиском. Як додали медики, не варто вживати сіль після 16 вечора, щоб рідина не затримувалася в організмі. Лімфодренажна система у вечірній час досить лінива, і затримка рідини може позначитися не тільки на зовнішньому вигляді людини, наприклад, у вигляді набряклості під очима. У тих, хто має діагноз «гіпертонічна хвороба», ввечері, вночі та під ранок може суттєво підвищуватися тиск.
Микола Воля.