Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Чому шкідливо повністю відмовлятися від вживання солі

Якщо повністю перестати додавати сіль у їжу, це може негативно позначитися на здоров'ї

Фото pexels
Фото pexels

Як пояснили фахівці, сіль є клітинним потенціалом і необхідна для функціону­вання клітин і виведення з їхнього складу відпрацьованих метаболітів. За участі хло­ру підтримується достатній рівень соляної кислоти.

За відсутності або значної нестачі солі в раціоні порушується робота шлунково-кишкового тракту, оскільки соляна кисло­та бере участь у роботі травної системи, а особливо важлива в переробці білка. 10 грамів на день — добова норма споживан­ня солі.

Гіпертонікам кількість продукту краще зменшувати, щоб не було проблем із тис­ком. Як додали медики, не варто вживати сіль після 16 вечора, щоб рідина не за­тримувалася в організмі. Лімфодренаж­на система у вечірній час досить лінива, і затримка рідини може позначитися не тільки на зовнішньому вигляді людини, на­приклад, у вигляді набряклості під очима. У тих, хто має діагноз «гіпертонічна хворо­ба», ввечері, вночі та під ранок може сут­тєво підвищуватися тиск.

Микола Воля.