Передплата 2024 ВЗ

Крем для рук — важлива частина догляду за тілом

Шкіра на руках тонка і чутлива, тому швидко старіє: саме руки видають вік жінки. Кремом користуйтеся щодня (мінітюбик тримайте в сумці), а краще — щоразу після миття рук. Наносіть крем не менш ніж за 30 хвилин до виходу на вулицю

Фото pexels
Фото pexels

Вибирайте крем у тюбику, а не в баночці. В цьому випадку засіб прослужить довше: у нього не по­траплять бактерії з рук. Якщо ви­бираєте крем у баночці, стежте, щоб в комплекті йшов шпатель для нанесення.

Вибираючи крем, звертайте увагу не тільки на текстуру (крем повинен швидко вбиратися, не залишаючи плівки), а й на склад. Вітамін, А надає антивіковий ефект, вітамін Е — зволожує шкіру, ланолін живить, а гліцерин пом’якшує.

Наносіть крем масажними ру­хами по долонях, шкірі між паль­цями і нігтьовій пластині. І лише на чисті руки.

Хочете, щоб ваші руки завжди були доглянутими, — не забувай­те кілька разів на день користу­ватися кремом з легкою і ніжною текстурою. На жаль, багато жінок нехтують цим золотим правилом. І дарма. Річ у тім, що шкіра на ру­ках набагато частіше, ніж шкіра обличчя, піддається впливу руй­нівних факторів. Несприятливі по­годні умови і природні вікові зміни (щоденне прання і прибирання із застосуванням засобів побуто­вої хімії) можуть зробити грубою і шорсткою навіть молоду шкіру.

У великому асортименті різноманітних кремів неважко і за­плутатися. Але в різних ситуаціях шкіра наших рук потребує різного догляду. Будь-який крем на 60−80% складається з води і являє собою емульсію, в якій оптималь­но поєднано корисні для шкіри речовини.

Зволожувальний крем неза­мінний для насичення шкіри воло­гою, якої їй так часто не вистачає. Здавалося б, протягом дня наші руки багато разів контактують з водою, але це, навпаки, висушує, а не зволожує шкіру. Зволожуваль­ний крем потрібно наносити на шкіру протягом дня після кожного миття рук.

Поживний крем більш щільний за текстурою, він багатий на олії, не здатен викликати неприємного відчуття липкості. Ним змащують кисті на ніч.

Захисний крем призначений для пізньої осені та зими. Після його нанесення на шкірі утво­рюється тонка плівка, яка пере­шкоджає агресивному впливу навколишнього середовища, на­приклад, морозного повітря. Літ­ня «версія» такого крему повинна містити УФ-фільтри, щоб від со­нячного випромінювання на шкірі рук не виникли пігментні плями і ранні зморшки. Захисний крем найкраще наносити за 30 хвилин до виходу на вулицю.

Крем, до складу якого входять силікон і гліцерин, прекрасно за­хистить шкіру рук від небажаного впливу мийних засобів.

Крем з регенеруючим ефек­том — це справжня паличка-виру­чалочка в разі, якщо ви не вбере­гли свої ручки, і на шкірі з’явилися лущення, подразнення або дрібні тріщини. До складу такого кре­му входять цілющі олії (какао, ши, абрикосова, виноградних кісточок і авокадо), а також бджолиний віск, що надасть протизапальну, загою­вальну і пом’якшувальну дії.

Жінкам віку 40+ обов’язково потрібно користуватися антиві­ковим кремом для рук, оскільки в цей період шкіра стає тонкою, її бар'єрні функції слабшають, і вона стає вразливою перед зовнішніми факторами. Такий крем, як прави­ло, містить колаген, еластин, віта­міни А, С і Е, антиоксиданти.

Схожі новини