Передплата 2024 «Добра кухня»

Старіє шкіра — в організмі накопичилися токсини

Є п’ять основних причин, від яких залежать краса і молодість нашої шкіри і які найперше впливають на її старіння

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

1. Вода. Коли астронавти шукають життя на інших плане­тах, вони передусім шукають там воду. Без води не може жити жод­на жива істота, нестача вологи спричинює лущення шкіри і появу на ній зморщок. Часте й у великій кількості пиття не допоможе за­безпечити шкіру потрібною водою, недостатньо і простого вмивання. Тому що зневоднена шкіра з часом змінює свою структуру, тож треба неодмінно зволожувати її засо­бами, які захоплюють і втримують молекули води. Зволожувальні засоби бувають такими, які заку­порюють (створюють на поверхні шкіри плівку, що не дає волозі ви­паровуватися), власне зволожу­вальними і біодермально-актив­ними (відновлюють роговий шар шкіри і підвищують її захист).

2. Сонце. Без сонця життя на землі було б неможливим, від не­стачі сонячного світла навіть вини­кає депресія, але все, як то кажуть, добре в міру. Під впливом сонячних променів клітини шкіри починають працювати в умовах окислюваль­ного стресу, а тому сама шкіра грубшає і втрачає свою еластич­ність. Так, до 30−40 років порушен­ня пігментації шкіри призводить до жовтуватого відтінку і появи су­динних зірочок на обличчі. Після 40 років зморшки з’являються вже по всьому обличчю. Звичайно ж, слід користуватися сонцезахисними кремами, але не лише влітку. І на­весні, і восени потрібно захищати свою шкіру від дії ультрафіолето­вих променів. Не рекомендовано засмагати з 11-ї до 17-ї.

3. Стрес. Є такий вислів: «Усі хвороби зумовлює стрес». Життєві хвилювання не минають безслід­но. Вони накопичуються в організ­мі, призводять до розладу нерво­вої системи і негативно впливають на стан шкіри. За нинішнього тем­пу життя не нервувати неможливо, а тому пийте чай із м’ятою, а для шкіри влаштуйте льодовий масаж. Для цього заздалегідь заморозьте настій шавлії та ромашки і зранку протирайте обличчя таким крижа­ним кубиком. Завдяки такому ма­сажу поліпшиться кровообіг, під­тягнеться шкіра.

4. Цигарки. У разі постійно­го куріння знижується пружність шкіри, вона недоотримує достат­ньої кількості кисню і поживних речовин. У курців зазвичай колір обличчя стає сірим, а сама шкіра зів'ялою і обвислою.

5. Токсини. Токсини накопичу­ються в організмі, а це спричиняє проблеми з травленням, збіль­шення маси тіла, погіршення ста­ну волосся. Від токсичного пере­вантаження організму страждає сполучна тканина — шкіра втрачає свою пружність та еластичність. Очищаючи організм від токсинів, ми допомагаємо прискорити мета­болізм і поліпшити стан шкіри. По­трібно мати на увазі, що і дефіцит вітамінів підвищує ризик перед­часного старіння шкіри. Вітамін Е, наприклад, недаремно називають вітаміном краси, адже він запобі­гає руйнівній дії окисних радикалів і тим самим перешкоджає старінню. Хоч яким би різноманітним було харчування, проте навесні в період авітамінозу обов’язково потрібно приймати вітамінні препарати.

Схожі новини